Life

Spider-Man ruši sve rekorde gledanosti

0
Michelle (Zendaya) catches a ride from Spider-Man in Columbia Pictures' SPIDER-MAN: ™ FAR FROM HOME.

Najbolje kino otvaranje jednog Spider-Man filma!

Završni nastavak treće faze Marvelovog filmskog svijeta proteklog je vikenda apsolutno zavladao svim svjetskim kinima!

„Spider-Man: Daleko od kuće“ u američkim je kinima s prikazivanjem započeo 2. jula te je zaključno s jučerašnjim danom na blagajnama zaradio nevjerojatnih 185 miliona dolara!

Time je ujedno srušio rekord najboljeg šestodnevnog otvaranja nekog filma s početkom prikazivanja u utorak i postavio novu granicu koju će biti teško dosegnuti.

Vrijedi napomenuti kako je ovim rezultatom film premašio prethodnika „Spider-Man: Povratak kući“ iz 2017. godine za čak 30 milijuna dolara te ušao u istoriju kao drugo najšire otvaranje s obzirom na to da je započeo s prikazivanjem u čak 4.634 američkih kina.

Reakcije gledatelja i kritičara redom su izvanredne čemu svjedoče i vrlo visoke ocjene koje ovaj ljetni blockbuster ima na uglednim filmskim stranicama imdb.com (8.1) i rottentomatoes.com (91%).

Da je publika itekako željna novih avantura jednog od najprepoznatljivijih i najomiljenijih superjunaka potvrđuje i podatak kako je u ostatku svijeta film ostvario zaradu od 395 miliona dolara čime je ukupni globalni box office rezultat, samo u prvom vikendu prikazivanja dosegnuo fantastičnih 580 miliona dolara!

Bosna i Hercegovina nije ostala izuzeta od Spider-Manije kako je i ovdje ostvaren zavidan rezultat te ga je u samo prva četiri dana prikazivanja pogledalo više od 7 hiljada gledatelja što je najbolji rezultat otvaranja jednog Spider-Man filma u domaćim kinima!

LIFE:  Foto - Kako se ovdje proizvodi električna energija: U Šamcu se nalazi jedina biogasna elektrana u BiH

U filmu Spider-Man: Daleko od kuće omiljeni čovjek pauk, kao jedan od članova Osvetnika, nastavlja fantastičnu Marvelovu sagu što mu, nakon velikog gubitka, teško pada. Stoga Peter Parker ovog ljeta pokušava ostaviti svoje superjunačke dužnosti sa strane te otići na odmor, družiti se s prijateljima i najbitnije, osvojiti MJ.

Ali njegov plan se brzo izjalovi kada mu odmor prekine Nick Fury s novim zadatkom kojeg on ne želi prihvatiti. Tony Stark/Iron Man je poginuo, Kapetanica Marvel je nedostupna kao i većina ostalih Osvetnika. Spider-Man se mora pomiriti s gubitcima i preuzeti odgovornost.

Pred Spider-Manom je sada teška bitka jer u potpuno novim okolnostima mora spašavati svijet i zaštiti svoje prijatelje pri čemu ga očekuje i neočekivani novi savez.

U ulozi Petera Parkera ponovno gledamo Toma Hollanda koji se savršeno pronašao u liku Spider-Mana, kao Nick Fury pojavljuje se opet fantastični Samuel L. Jackson dok je u ulozi Mysteria Jake Gyllenhaal koji se na ovaj način pridružio uistinu impresivnoj listi glumaca u Marvelovom svijetu.

Facebook komentari

Serena Williams kažnjena s deset hiljada dolara na Wimbledonu

Previous article

Madagaskar nastavio da piše historiju, Egipat ostao u suzama

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Life