Upoznajte Borisa

- Advertisement -

Ako ste se nekad zadesili u Istanbulu, ili negdje drugdje u Turskoj, prilična je vjerovatnoća da ste na nekoj zgradi, billboardu ili u TV reklami vidjeli lice jednog Sarajlije, a da to niste ni slutili. Boris Matoničkin je model, glumac i rukometaš koji već godinama živi u Istanbulu. Ovih dana boravi u rodnom gradu, a razlog je jedan zanimljiv eksperiment na društvenim mrežama.

Sarajlija s istanbulskom adresom, svojim opuštenim ponašanjem ne signalizira da se radi o čovjeku koji je u nekoliko različitih sfera osvojio grad na Bosforu. Jednostavan i pristupačan, srdačnim osmijehom razoružava ljude oko sebe. Ipak, iza ležerne vanjštine nalazi se čovjek mnogih talenata. Ovaj svestrani Sarajlija, u Turskoj poznat pod imenom Cem Bosnali, ostvario je tri paralelne karijere i u svakoj od njih bio veoma uspješan. Bilo da je riječ o rukometu, manekenstvu, glumi – čega god se dohvati, čini se da je predodređen za uspjeh.

Lice s naslovnica i ekrana

Boris se manekenstvom bavi dugi niz godina, kao jedan od najuspješnijih manekena u Turskoj, a vjerovatno i jedan od najtraženijih bh. manekena ikad.

PROČITAJTE JOŠ:  Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Radio je za mnoge čuvene modne kuće i brendove, kako svjetske tako i turske. Snimio je reklame i kataloge za više od 50 brendova, te nastupio na bezbrojnim modnim revijama. Dovoljno je spomenuti samo neke od njegovih klijenata, kao što su Lacoste, Diesel, Armani, Levis, D&G, HUGO BOSS, J&B…

Ako ste se nekad zadesili u Istanbulu, ili negdje drugdje u Turskoj, možda ste na nekoj zgradi, billboardu ili u TV reklami vidjeli upravo njegovo lice, a da niste ni slutili da gledate svog zemljaka, Bosanca. Vjerovatnoća za takvo što nije nimalo mala, imajući u vidu da je radio reklame – između ostalih – za Turkish Airlines, Toshibu, Türk Telekom, Ritz Carlton, Turkcell…

U glumačkim vodama

No, nije glumio isključivo u reklamama. Prije nego što su turske telenovele uopšte postale megapopularne kod nas i naprečac osvojile televizijske auditorijume u našoj zemlji i regionu, on je iza sebe već imao niz uloga ostvarenih u njima. U svojoj glumačkoj karijeri je snimio prilično impresivan broj epizoda – njih oko 200 – u šest različitih sapunica u Turskoj.

Prva ljubav – rukomet

Borisova prva ljubav ipak je bio rukomet, kojim se bavi od 16. godine života, kada je počeo trenirati u Rukometnom klubu Bosna Sarajevo. Po dolasku u Istanbul, dugo je igrao za ekipu turskog sportskog velikana Bešiktaša. Nastupao je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, kao i Turske. Svoj prvi klub nikada nije zaboravio, nastupa za njih na revijalnim susretima veterana, i uvijek je tu kada treba pomoći, baš kao kad je prije dvije godine klubu, koji je tada ponovo kretao od nule, donirao dresove.

PROČITAJTE JOŠ:  Vozači, oprez: Privremeno zatvoren granični prelaz između BiH i Hrvatske

Nakon višegodišnje pauze, nedavno se vratio profesionalnom rukometu i igra za ekipu Istanbul Universitesi u prvoj turskoj ligi. Jedan od razloga njegovog povratka – pored, naravno, ljubavi prema rukometu – ponovo je bio da pomogne, ovaj put istanbulskom klubu koji se bori za opstanak u ligi.

Iako živi u jednoj od najvećih svjetskih metropola, kaže da je u srcu prije svega Sarajlija, i rodnom gradu se često i rado vraća. Ovih dana je ponovo u posjeti Sarajevu, a jedan od razloga je i zanimljiv eksperiment na društvenim mrežama. Nije želio otkrivati previše, ali detalji će uskoro biti poznati na njegovom Instagram profilu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Odjel za droge MUP-a KS uhapsio dilera: Sarajlija zatečen sa paketićima spida i marihuane

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Sudarili se automobil i motocikl, ima povrijeđenih

U saobraćajnoj nesreći u banjalučkom naselju Vrbanja povrijeđen je...

Tragedija u Hercegovini: Radnik pao sa električnog stuba i poginuo

Radnik firme "Ars Inžinjering" iz Banja Luke poginuo je...

U koritu rijeke Doljanke pronađeno tijelo 66-godišnjeg muškarca

Mrtvo tijelo 66-godišnjeg muškarca izvučeno je iz korita rijeke...

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...