Life

Srbija: Poginula oba pilota u padu Miga 21

0
Srbija: Poginula oba pilota u padu Miga 21, Life.ba
Ilustracija, arhiv

Piloti aviona koji se danas srušio kod Malog Zvornika u Srbiji su poginuli, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije, javlja Anadolu Agency.

U zvaničnom saopštenju navodi se da su poginula dvojica pilota Vojske Srbije u padu aviona, koji se dogodio oko 9,10 sati u ataru sela Brasina, kod Malog Zvornika, obavljajući svoje letačke zadatke.

Srbija: Poginula oba pilota u padu Miga 21, Life.ba

“Ministarstvo odbrane će javnost o imenima pilota obavestiti nakon što obaveste sve članove porodice”, navodi se u saopštenju.

Nakon uviđaja, načelnik Generalštaba VS formirao je Komisiju za ispitivanje vanrednog događaja, na čelu sa načelnikom Uprave za razvoj i opremanje, a komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO formirao je Komisiju za utvrđivanje uzroka udesa aviona Mig-21.

LIFE:  Dva desetljeća od pada Slobodana Miloševića

Mesto pada aviona, koje je inače nedaleko od granice sa Bosnom i Hercegovinom, obišli su ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković.

Telegrame saučešća porodicama uputili su predsedbik Srbije Aleksandar Vučić, kao i Vulin i Mojsilović.

Kako se navodi, avion Mig-21 pregledan je pre poletanja po svim procedurama i nakon pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let.

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like