Life

Stjuardesa otkriva koji su najprljaviji dijelovi u avionu 

0
Stjuardesa otkriva koji su najprljaviji dijelovi u avionu , Life.ba

I prije pandemije koronavirusa mnogi putnici u avio saobraćaju bi se s vremena na vrijeme zapitali koliko su čiste kabine i sjedišta. Danas, kada avio kompanije nastoje ponovo uspostaviti redovne linije, trude se i uvjeriti putnike da je sanitizacija površina na zadovoljavajućem nivou. Mnoge avio kompanije naglašavaju kako se detaljno čiste sve površine, kabine prskaju dezinficijensima, te dijele higijenske maramice. Ipak, putnici su ponekad skeptični, kao što pokazuje popularnost ovog nedavnog videa.

Sa gotovo 300 000 pratitelja na TikToku stjuardesa Kat Kamlani rado dijeli savjete na temu putovanja, a posljednji video “najprljaviji dijelovi u avionu” privukao je veliku pažnju.

@katkamalani

Flight attendant hack. GROSS things on airplane. #flightattendants #fyp #flightattendantlife #lifehack #travelhacks

♬ original sound – Kat Kamalani

“Ne dodirujte džep zadnjeg sjedala”, kaže ona u videu, dodajući da su očišćeni između letova, ali nisu sanitizirani.

LIFE:  Počinje sezona u Narodnom pozorištu Mostar

“Pomislite samo na prljave maramice i smeće koje putnici tu često ostavljaju. Ako ćete koristiti sto, da biste jeli, dezinfikujte ga. Toliko puta sam vidjela kako ga roditelji koriste za presvlačenje beba. Zračni otvori za vazduh “dotaklo ih je hiljade ruku”, a kartice s detaljima šta treba učiniti u slučaju nužde čita bezbroj putnika, i uopšte se ne dezinfikuju. Kopča sigurnosnog pojasa? Da, samo je obrišite”, savjetuje.

“Posada za čišćenje raspoređena je na svaki aerodrom, ali između letova imaju vrlo malo vremena za čišćenje”, kaže Kamalani i otkriva “Uglavnom se samo grabi smeće i čisti toalet.”

Facebook komentari

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like