Tradicionalni zimski dobrotvorni događaj: U subotu Diplomatski zimski bazar

- Advertisement -

Supruge ambasadora na službi u BiH će u subotu 28. novembra / studenog od 12 do 15 sati na trgu ispred BBI Centra u Sarajevu (Trg djece Sarajeva) prodavati ulaznice za Diplomatski zimski bazar, koji će biti održan u dvorani Mirza Delibašić – KSC Skenderija u subotu 05. decembra / prosinca.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Cijena karte za Bazar košta 5 KM, dok tiket za instant tombolu, u sklopu koje će posjetitelji moći osvojiti veoma vrijedne nagrade, košta 3 KM.

Već tradicionalni zimski dobrotvorni događaj, kojeg organiziraju članovi diplomatske zajednice u BiH, bit će po drugi put zaredom održan u dvorani Mirza Delibašić KSC Skenderija, u subotu 5. decembra / prosinca od 11 do 16 sati

PROČITAJTE JOŠ:  Zemljotres u Hrvatskoj: Dobro je zadrmalo

Ovogodišnji Diplomatski zimski bazar realizovan je zahvaljujući podršci raznih korporativnih i nevladinih donatora, a ove godine očekuje se da će na Bazaru biti veći broj izlagača i posjetitelja nego ikada prije.

U organizaciji ovogodišnjeg Diplomatskog zimskog bazara učestvuje preko 35 ambasada, a po prvi put će na Bazaru učestvovati Ambasade Njemačke i Austrije.

Posjetitelji će, zasigurno, moći pronaći dosta zanimljivih proizvoda na štandovima više od 100 izlagača koji na Bazaru učestvuju. Pored štandova i instant tombole, bit će organizovana i aukcija doniranih predmeta, kao i prigodan program za djecu.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija: Najmanje sedmero poginulih na automobilskoj utrci

Osobe koje unaprijed kupe ulaznice moći će bez čekanja ući na gornji ulaz dvorane Mirza Delibašić i na taj način izbjeći gužvu. Sva sredstva prikupljena realizacijom ovogodišnjeg Diplomatskog zimskog bazara bit će usmjerena za pomoć četirima asocijacijama koje pomažu djecu sa posebnim potrebama, djecu bez roditelja i djecu iz socijalno ugroženih porodica.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...

Nesreća u Banjoj Luci: Radnik pao sa zgrade, teško je povrijeđen

Radnik V. S. iz Banja Luke teško je povrijeđen...