LifeLife news

Trump najavio moguću kandidaturu na narednim predsjedničkim izborima u SAD-u

0
Trump najavio moguću kandidaturu na narednim predsjedničkim izborima u SAD-u, Life.ba
Donald Trump

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump izjavio je kako namjerava zauzeti uticajnu ulogu u Republikanskoj partiji, a nagovijestio je i moguću ponovnu kandidaturu na predsjedničkim izborima 2024. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Trump se obratio skupu konzervativaca na Floridi, što je bio njegov prvi javni govor te vrste nakon što je 20. januara napustio Bijelu kuću i funkciju predsjednika SAD-a prepustio Joeu Bidenu.

On je u obraćanju oštro kritizirao Bidena i još jednom iznio tvrdnju da su novembarski predsjednički izbori bili neregularni i da je pokraden.

“Jesam li vam nedostajao? Moj politički put nije završen, tek sam ga počeo prije četiri godine“, kazao je Trump.

LIFE:  Merkel traži od saveznih premijera oštrije mjere za suzbijanje koronavirusa

Odbacivši pisanja nekih medija o namjeri da formira novu stranku, Trump je kazao kako je član Republikanske partije i kako planira preuzeti uticajnu ulogu u toj političkoj opciji.

“Ja sam uvjerljivo pobijedio i na novembarskim izborima, ali sam pokraden. Ko zna, možda ponovo budem kandidat i treći put pobijedim“, poručio je Trump.

Većinu govora je Trump posvetio kritici Bidenove administracije za koju je kazao da je imala najlošiji prvi mjesec mandata ikada.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like