U 60. godini preminuo Diego Armando Maradona

- Advertisement -

Fudbalski savez Argentine na društvenim mrežama potvrdio je da je danas u 60. godini preminuo legendarni fudbaler Diego Armando Maradona, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Fudbalski savez Argentine i predsjednik Claudio Tapija izražavaju svoju najdublju tugu zbog smrti naše legende, Diega Armanda Maradone. Uvijek ćeš biti u našim srcima“, objavio je FS Argentine na Twitteru.

Maradona je rođen 30. oktobra 1960. godine u Buenos Airesu. Tokom blistave karijere igrao je za Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelonu, Napoli, Sevillu, Newell’s Old Boys. Karijeru je okončao u Boca Juniorsu 1997. godine. Bavio se i trenerskim poslom, a najozbiljniji angažman imao je od 2008. do 2010. godine kada je vodio reprezentaciju Argentine.

PROČITAJTE JOŠ:  Automobili završili u kanalu nakon što se prevrnuo kamion koji ih je prevozio

Sa nacionalnim timom Argentine kao igrač je postao svjetski šampiona 1986. godine u Meksiku. U dresu reprezentacije odigrao je 91 utakmicu i postigao 34 gola. Ostaće upamćen kao jedan od najboljih fudbalera u istoriji.

Ranije su argentinski mediji “Clarin“ i “Ole“ objavili da je Maradona u srijedu ujutro po lokalnom vremenu u gradu Tigre od posljedica srčanog udara.

PROČITAJTE JOŠ:  Pokušaj ubistva u Tuzli: U pucnjavi ispred kafića ranjen muškarac, privedene dvije osobe

Maradona je nedavno imao operaciju uklanjanja krvnog ugruška iz mozga, nakon pada. Nakon operacije mozga, medicinsko osoblje je ostalo u Maradoninoj kući kako bi ga držalo pod nadzorom.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...