U Europi raste broj zaraženih: Korona virus u Italiji odnio 107 života, samo danas 28 umrlih

- Advertisement -

Od posljedica zaraze korona virusom u Italiji je u posljednja 24 sata umrlo još 28 osoba, čime je ukupan broj umrlih u toj zemlji povećan na 107, javlja Anadolu Agency (AA).

Prvi slučaj zaraze korona virusom u Italiji zabilježen je 21. februara ove godine, a svakog dana sve je veći broj žrtva korona virusa.

Direktor Civilne odbrane Italije Angelo Borelli podijelio je danas, na konferenciji za novinare u Rimu, posljednje informacije o zarazi korona virusa u zemlji, potvrdivši da je danas umrlo još 28 osoba, a ukupno u zemlji je dosad zabilježeno 107 smrtnih slučajeva.

Borelli je također otkrio kako je od korona virusa u Italiji dosad izliječeno najmanje 276 osoba. Broj zaraženih od virusa u Italiji trenutno iznosi 2.706 osoba.

PROČITAJTE JOŠ:  Zabranjen uvoz 50 tona krompira iz Egipta

Italija, koja je najteže pogođena evropska zemlja epidemijom korona virusa, danas je obustavila nastavu u školama i na univerzitetima do sredine marta zbog epidemije.

– U luci u Genovi brod stavljen u karantin –

U međuvremenu, prema izvještaju Rainews24, više od 50 članova posade broda GNV Rhapsody, usidrenog u luci u Genovi, na sjeverozapadu Italije, stavljeno je u karantin.

Navedeno je da su odluku o stavljanju broda u karantin donijeli zdravstveni timovi luke u Genovi, a razlog je bio taj što se brod 27. februara zaustavio u jednoj luci u Tunisu, te kako je jedan putnik iz Tunisa bio pozitivan na korona vrius.

PROČITAJTE JOŠ:  Počinje suđenje Bosancu za ubistvo bivše trudne djevojke: Može li se dokazati zločin bez tijela?

– U Europi raste broj zaraženih –

Nakon Italije, zemlja s najvećim brojem zaraženih korona virusom je Njemačka u kojoj su na ovaj virus pozitivne 262 osobe. Prati je Francuska, gdje je zaraženo 257 osoba.

U Španiji je danas korona virus potvrđen kod još 30 osoba, a ukupan broj zaraženih u toj zemlji popeo se na 190. U Velikoj Britaniji je zaraženo 87, Švicarskoj 77, Holandiji 38, Austiji 27, Hrvatskoj i Danskoj po 10, Grčkoj devet, Češkoj osam.

Zabilježeni su također i prvi slučajevi zaraze u Poljskoj i Mađarskoj.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...