U Italiji od posljedica korona virusa preminula treća osoba

- Advertisement -

Od posljedica zaraze korona virusom u Italiji je preminula treća osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Direktor Civilne zaštite Angelo Borrelli je potvrdio da je u regiji Lombardija, na sjeveru zemlje, koja je najviše pogođena virusom, zabilježen još jedan smrtni slučaj.

MILAN, ITALY – FEBRUARY 23: People wearing respiratory masks wait a metro station on February 23, 2020 in Milan, Italy. The Lombardy is one of the most affected region in Italy by the infection of the Coronavirus COVID-19 virus. ( Pier Marco Tacca – Anadolu Agency )

Izjavio je da su korona virusom do sada zaražene ukupno 152 osobe u zemlji, od kojih su tri umrle.

Borrelli je izjavio da je 25 od 149 pacijenata na intenzivnoj njezi i da je najviše slučajeva u regiji Lombardija – 110.

MILAN, ITALY – FEBRUARY 23: Women wearing respiratory masks are seen on February 23, 2020 in Milan, Italy. The Lombardy is one of the most affected region in Italy by the infection of the Coronavirus COVID-19 virus. ( Pier Marco Tacca – Anadolu Agency )

Giulio Gallera, član regionalne Vlade Lombardije za zdravstvene poslove, izjavio je da je preminula žena također bila pacijentica koja boluje od raka.

PROČITAJTE JOŠ:  Potukle se učenice banjalučke Tehnološke škole, intervenisala Hitna pomoć

Zbog brzog širenja epidemije u sjevernim regijama u zemlji obustavljena je nastava na sedam dana. Mnoge crkve, uključujući i katedralu Duomo u Milanu, su zatvorene.

U Veneciji je zbog korona virusa otkazan čuveni karneval koji svake godine okuplja više od tri miliona ljudi iz cijelog svijeta. Predsjednik regionalne uprave Veneto Luca Zaia rekao je ranije da će od večeras biti otkazane sve aktivnosti organizovane povodom karnevala.

MILAN, ITALY – FEBRUARY 23: A woman wearing a respiratory mask is seen on February 23, 2020 in Milan, Italy. The Lombardy is one of the most affected region in Italy by the infection of the Coronavirus COVID-19 virus. ( Pier Marco Tacca – Anadolu Agency )

Venecijanski karneval, koji je privukao desetine hiljada turista u grad, trebalo je da traje do utorka. U Veneciji i Venetu će muzeji, škole, univerziteti i druga javna mjesta ostati zatvoreni najranije do 1. marta.

PROČITAJTE JOŠ:  Zenički policajci u Mercedesu pronašli 1,1 kilogram droge

Kako navode zvaničnici, u Italiji se broj zaraženih od korona virusa popeo na 152, dok je vlada, predvođena premijerom Giuseppeom Conteom, odlučila ograničiti ulazak i izlazak iz područja pogođenih virusom.

Nacionalna komisija za zdravlje Kine objavila je danas kako su od posljedica zaraze korona virusom u Kini umrle 2.444 osobe. Dosad je zaraza potvrđena kod više od 77.000 osoba, dok je u posljednja 24 sata umrlo 97 osoba, a registrovano je 648 novih slučajeva zaraze.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh....