U nevremenu koje je zahvatilo veći dio Hrvatske poplavljene ulice i objekti

- Advertisement -

U nevremenu praćenom kišom i vjetrom koje je u utorak zahvatilo veći dio Hrvatske u mnogim su gradovima poplavljene ulice, na Jadranu su otrgnuta broja plovila s veza, a vatrogasci su imali pune ruke posla na ispumpavanju vode iz kuća.

Tako su oborinske vode u Požegi poplavile više desetaka ulica odnosno veliki broj obiteljskih kuća, gospodarskih objekata te ustanova. Bilo je više od 50 intervencija vatrogasaca te komunalnih službi, poduzeća za ceste i policijskih službenika na ublažavanju i saniranju posljedica nevremena, prenosi Hina.

PROČITAJTE JOŠ:  Bh košarkaš Jusuf Nurkić: Postim od 16. godine, post me čini sretnim

Na cesti Slatinski Drenovac-Ćeralije osobno vozilo zapelo je u bujici. U vozilu je bilo troje ljudi, a uz pomoć drugog vozila je izvučeno iz vode.

Kasnije popodne nevrijeme s obilnom kišom zahvatilo je šire područje Kutine i Repušnice gdje je bilo 40-tak intervencija vatrogasaca na ispumpavanjima vode iz objekata, a na terenu su bile i ostale nadležne službe.

Zbog olujnog nevremena u Zadarskoj županiji, Županijski centar 112 Zadar u utorak popodne zaprimio više dojava od osoba koje su se zatekle s plovilima na moru te tražile pomoć, kao i dojave o otrgnuću plovila s veza.

PROČITAJTE JOŠ:  Pokušaj ubistva u Tuzli: U pucnjavi ispred kafića ranjen muškarac, privedene dvije osobe

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zaprimljena je dojava o pijavici koja je prošla kroz zaseok Nazlići u općini Dugopolje.

Oštećeni su krovovi na šest obiteljskih kuća te je srušeno nekoliko stabala, izvijestili su iz Ravnateljstva Civilne zaštite MUP-a Republike Hrvatske.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...