U regionu korona virusom zaraženo 1.814 osoba, ukupno 18 umrlih

- Advertisement -

U zemljama regije Zapadnog Balkana do sada je korona virusom zaraženo ukupno 1.814 osoba, umrlo je 18, a u posljednja 24 sata zaražene su 202 osobe.

Najveći broj zaraženih zabilježen je u Sloveniji, gdje je na koronu pozitivno 528 osoba, a umrlo pet osoba. Najmanje zaraženih je u Crnoj Gori, a radi se o 52 osobe, javlja Anadolu Agency (AA).

Na području Bosne i Hercegovine u posljednja 24 sata zabilježena je jedna novooboljela osoba. Ukupno je u BiH zaraženo 168 osoba, a od korona virusa dosad su preminule tri osobe.

PROČITAJTE JOŠ:  Teška saobraćajna nesreća na putu Sarajevo - Pale: Povrijeđeno pet osoba

U Srbiji su dosad registrovana 384 slučaja zaraze korona virusom, od čega su 24 osobe na respiratorima. Korona virus u Srbiji registrovan je u 21 gradu. Skoro polovina zaraženih nalazi u Beogradu, odnosno 158 osoba.

Do sada su od posljedica korona virusa u Srbiji preminule četiri osobe.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je danas kako je u Hrvatskoj od jučer 60 novooboljelih, što čini broj od ukupno 442 zaraženu korona virusom, u Hrvatskoj je od korona virusa dosad umrla jedna osoba.

Na Kosovu su zaražene ukupno 63 osobe, a prema posljednjim informacijama, zabilježeno je dvoje novozaraženih. Na Kosovu je od korona virusa umrla jedna osoba.

PROČITAJTE JOŠ:  Islamska zajednica BiH odredila iznos vitri za ovu godinu

U Sjevernoj Makedoniji je u posljednja 24 sata zabilježeno 29 novih slučajeva zaraze korona virusom, u toj zemlji je ukupno 177 zaraženih, a danas je potrvđen i treći smrtni slučaj uzrokovan korona virusom.

Crna Gora je zemlja regije s najmanjim brojem pozitivnih na korona virus, a radi se o 52 osobe. U posljednja 24 sata od virusom je zaraženo pet osoba, a u zemlji je zabilježen i jedan smrtni slučaj.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...