U regionu od jučer koronavirusom zaraženo 420 osoba, 70 posto novozaraženih u Srbiji

- Advertisement -

U zemljama regije Zapadnog Balkana u posljednja 24 sata broj zaraženih od koronavirusa povećan je za 420 osoba, od čega je 292 novozaraženih u Srbiji, što je u procentima oko 70 posto. Ukupan broj zaraženih u regiji iznosi 6.079 ljudi, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema zvaničnim podacima zemalja regiona, najveći broj zaraženih je u Srbiji, gdje je na koronavirus pozitivno 2.200 osoba, a ukupan broj umrlih iznosi 58. U Srbiji su od jučer zaražene 292 osobe, a ukupno obavljeno je 8.552 testiranja.

Na području Bosne i Hercegovine, a prema zvaničnim podacima objavljenim u 13 sati, koronavirusom je zaraženo ukupno 688 osoba, dok je umrlo 27. Prema posljednjim informacijama, u BiH je do sada testirano 6.324 osoba.

PROČITAJTE JOŠ:  Kod Bosanskog Broda pronađena petogodišnja djevojčica iz Njemačke koja je žrtva trgovine ljudima

U Sloveniji je do sada registrovan 1.021 slučaj zaraze koronavirusom. Od jučer su oboljele još 24 osobe. Do sada je od posljedica koronavirusa u Sloveniji preminulo 30 osoba.

U Hrvatskoj su trenutno potvrđene ukupno 1.222 osobe zaražene koronavirusom, a 130 osoba se oporavilo. Šesnaest osoba preminulo je od koronavirusa, dok je 36 osoba trenutno na respiratoru. Dosad je obavljeno ukupno 11.464 testiranja, od čega 617 u posljednja 24 sata. Ukupno 372 osobe su hospitalizirane.

PROČITAJTE JOŠ:  Pokušaj ubistva u Tuzli: Automobilom namjerno udario dvojicu muškaraca

Na Kosovu, zemlji s najmanjim brojem slučajeva zaraze koronom, od jučer je potvrđeno pet novooboljelih. Na Kosovu ukupno je zaraženo 145 osoba, umrle su tri. Obavljeno je 1.964 testiranja.

U Sjevernoj Makedoniji je u posljednja 24 sata zabilježeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U ovoj državi ukupno je 570 zaraženih. Osim toga, zabilježeno je i 21 smrtni slučaj.

Crna Gora do sada ima ukupno 233 zaražene osobe. U posljednja 24 sata koronavirusom je zaraženo 10 osoba, a u toj zemlji su zabilježena i dva smrtna slučaja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...