Ubijaju tigrove zbog praznovjerja

- Advertisement -

Policija je u indijskoj središnjoj državi Madhya Pradesh saznala da su ljudi, koji pripadaju plemenskoj zajednici, navodno ubili 11 tigrova u proteklih godinu dana zbog praznovjerja, navodi English Daily.

Policija je uhapsila pripadnike 19 plemena, koja su tokom ispitivanja otkrila da su nudili dijelove tijela velikih mački svojim božanstvima, vjerujući da će to udaljiti zlo od njihovih domova i života te donijeti sreću, prenosi Xinhua.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijski dan: Bolid Formule 1 na ulicama Sarajeva 9. juna

– Dijelovi tijela, kao što su kandže, zubi i brkovi, nudile su se lokalnim božanstvima zbog vjerovanja da će ih to odbraniti od zlog oka, poboljšati zdravlje i donijeti prosperitet – pojasnili  su zvaničnici odjela za divlje životinje za Hindustan Times.

Ovakvi rituali smatraju se razlogom ubijanja 11 tigrova, pored nekoliko leoparda od januara 2018. godine samo u Madhya Pradeshu, navode isti izvori.

Dužnosnici šumarske službe navodno su otkrili da je većina velikih mački, čije su dijelove koristili za ove rituale, ubijena postavljanjem zamki sa električnim žicama ili trovanjem u tampon zoni njihovog prirodnog staništa, uz pomoć doušnika, piše Fena.

– Čim bi tigrove stresla struja, krivolovci bi im uklanjali šape, kandže, brkove, kožu i zube te bi ih potom zakopali – izjavio je visoki dužnosnik odjela za divlje životinje.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...

Nakon protesta Vlada FBiH pristala na dogovor: Rudarima će biti isplaćene dvije plate

Rudari i predstavnici Vlade FBiH postigli su dogovor na...

Posljednji pozdrav Abdulahu Sidranu: Zbogom Avduka, tvoj duh je ostao s nama i lebdi kao čuvar nad Sarajevom

Bosanskohercegovački pjesnik, pisac i scenarist Abdulah Sidran preminuo je...