Life

Ukradeni pištolji agenta 007

0

Pet “nezamjenjivih” deaktiviranih pištolja korištenih na snimanju filmova o Jamesu Bondu, za koje se vjeruje da vrijede više od 100.000 funti (111.700 eura) ukradeno je u Londonu, otkrila je britanska policija.

Policija je slučaj zabilježila na imanju u Enfild, sjeverni London, gdje je provala prijavljena, prenose svjetski mediji.

Ukradeni pištolji agenta 007, Life.ba

U izvještaju se navodi da su tri muškarca, bijelci sa istočnoevropskim akcentom, sa lica mjesta otuđila pet deaktiviranih pištolja koje je koristio agent 007, među kojima su: pištolj Walther PPK i Revolver Smith&Wesson 44 Magnum, koji su korišteni u filmovima “A View to a Kill” (1985) i “Live and Let Die” (1973).

I oružje kojeg je u filmu koristio Pierce Brosnan, u Bondovom izdanju iz 2002. “Die Another Day”, također je ukradeno: Beretaa Cheetach auto pištolj, Beretta Tomcat i Llama 22 cal.

LIFE:  Jewell: MMF je protiv apsolutnog moratorija na otplatu kredita

Ukradeni pištolji agenta 007, Life.ba

“Ovo oružje je posebno jer je isključivo korišteno samo za potrebe snimanja filmova o Jamesu Bondu. Javnost bi ga lako prepozala, a i bilo ko kome bi se ponudilo na prodaju”, kazao je Paul Ridly, inspektor i dodao “Oni su nezamjenjivi jednostavno. Ukradeni Magnum je jedini na svijetu cijeli napravljen od hroma. Vlasnik je vrlo uznemiren i nada se da će mu njegova vrijedna kolekcija biti pronađena i vraćena.”adeni pištolji agenta 007 vrijedni 100. 000 funti.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *