Umjesto cigareta možete kupiti automobil, priuštiti putovanje iz snova…

- Advertisement -

Svi koji su namjeravali da prestanu da puše, sada za to imaju više od 1.223 razloga, jer će ih isto toliko maraka ovaj porok koštati sljedeće godine, kada će cigarete da poskupe za minimalno 35 feninga. Kako će “prosječna” kutija cigareta koštati oko 3,35 KM, jednoj porodici, u kojoj su tri pušača, a takvih je mnogo, dogodine će za sopstveno trovanje biti potrebno blizu 3.700 KM, pišu današnje “Nezavisne novine”.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija: Lav ubio mladića

Da za isto toliko novca može da se kupi polovan automobil, ustanovljeno je pretragom oglasa, gdje je pronađen tek registriran FIAT punto, 1999. godište, čiji vlasnik traži 3.700 KM. Naravno, cijenu je gotovo uvijek moguće korigirati u korist kupca.

Ukoliko, pak, domaćinstvo ima samo jednog pušača, on sljedeće godine može da uštedi 1.223 marke (365 kutija cigareta po 3,35 KM), a za toliko novca na kraju 2013., kada iz kase “izvuče” ušteđevinu, sebi može da priušti novogodišnje putovanje iz snova.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesreća u Mostaru: Povrijeđen motociklista

Ratko Kovačević, glasnogovornik Uprave za indirektno oporezivanje BiH, potvrdio je da bi već 2014. godine najjeftinije cigarete trebalo da koštaju pet maraka, a to znači da će pušači, koji dnevno u pepeo “pretvore” jednu kutiju, za 12 mjeseci na trafici da ostave 1.825 KM.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...