fbpx
Cool StuffLife

Upoznajte Pigcassa, svinju koja je umjesto odreska postala slikar čija se djela prodaju i po 3.500 eura

0
Upoznajte Pigcassa, svinju koja je umjesto odreska postala slikar čija se djela prodaju i po 3.500 eura, Life.ba

Joane Lefson, osnivačica Utočišta za životinje “Južna Afrika”, spasila je Pigcassa sa lokalne farme svinja svega nekoliko dana prije nego je trebala biti zaklana. Kada ju je dovela u utočište, Joane kaže kako je već tada shvatila da će se baviti spašavanjem životinja.

“Zove se Pigcasso, jer slika. A slika i bolje od Pabla!” kroz smijeh kaže Joane i dodaje “Javnost voli njenu priču, a najbolja stvar u svemu je činjenica da ona zaista dobro slika.” 

Pigcasso je tako brzo postala slikarska diva, jer se njena ekspersionistička djela prodaju širom svijeta. Po cijeni od 2 000 eura, pa i po 3 500 eura kada su u pitanju “remek djela”, kupuju ih art kolekcionari i njima ukrašavaju svoje domove, radne prostorije…

Od prodaje Pigaccosvih slika izdržava se cijelo utočište. Naime, kada je Joane nastavila udomljavati ostale životinje, brzo se suočila sa manjkom finansijskih sredstava. Ali, onda je nju Pigcasso spasila svojim nevjerovatnim talentom kojim mnoge ljude podstiče da drugačije posmatraju životinje sa farme.

LIFE:  Kako su muškarci mlađi od 40 upali u zamku opsesivnog držanja dijete i silnog vježbanja

No, osim slika Utočište izgleda zarađuje i od ostalih “djela na Pigcassov račun”. Napravili su paletu vina koja nosi zaštitno ime Pigcasso, a prodaje se pod parolom “Fino vino božanske svinje”.

Sada već četiri godine stara svinja, teška oko 900 kg, ostvarila je uspješno i saradnju sa brendom Swatch, koji je 2019. vrlo brzo prodao svoju limitiranu seriju satova posvećenu kineskoj godini svinje.


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

X