Upoznajte Pigcassa, svinju koja je umjesto odreska postala slikar čija se djela prodaju i po 3.500 eura

- Advertisement -

Joane Lefson, osnivačica Utočišta za životinje “Južna Afrika”, spasila je Pigcassa sa lokalne farme svinja svega nekoliko dana prije nego je trebala biti zaklana. Kada ju je dovela u utočište, Joane kaže kako je već tada shvatila da će se baviti spašavanjem životinja.

“Zove se Pigcasso, jer slika. A slika i bolje od Pabla!” kroz smijeh kaže Joane i dodaje “Javnost voli njenu priču, a najbolja stvar u svemu je činjenica da ona zaista dobro slika.” 

PROČITAJTE JOŠ:  Nakon Irana: Napade na Izrael također pokrenuli Jemenski Huti i Hezbolah

Pigcasso je tako brzo postala slikarska diva, jer se njena ekspersionistička djela prodaju širom svijeta. Po cijeni od 2 000 eura, pa i po 3 500 eura kada su u pitanju “remek djela”, kupuju ih art kolekcionari i njima ukrašavaju svoje domove, radne prostorije…

Od prodaje Pigaccosvih slika izdržava se cijelo utočište. Naime, kada je Joane nastavila udomljavati ostale životinje, brzo se suočila sa manjkom finansijskih sredstava. Ali, onda je nju Pigcasso spasila svojim nevjerovatnim talentom kojim mnoge ljude podstiče da drugačije posmatraju životinje sa farme.

PROČITAJTE JOŠ:  Zemljotres jačine 4,8 po Richteru pogodio New York

No, osim slika Utočište izgleda zarađuje i od ostalih “djela na Pigcassov račun”. Napravili su paletu vina koja nosi zaštitno ime Pigcasso, a prodaje se pod parolom “Fino vino božanske svinje”.

Sada već četiri godine stara svinja, teška oko 900 kg, ostvarila je uspješno i saradnju sa brendom Swatch, koji je 2019. vrlo brzo prodao svoju limitiranu seriju satova posvećenu kineskoj godini svinje.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...