Vlašić među omiljenim destinacijama za novogodišnje praznike

- Advertisement -

Više od 10.000 posjetitelja iz BiH i inozemstva proslavilo je Novu godinu na Vlašiću, gdje je bio organiziran i doček na otvorenom, uz spektakularan vatromet koji je trajao 20 minuta, naveli su iz Turističke zajednice Srednjobosanske županije (SBŽ).

Direktor Turističke zajednice SBŽ-a Miroslav Matošević kazao je da je Vlašić prepoznat kao vrhunska novogodišnja destinacija, koja svake godine okupi posjetitelje iz svih krajeva svijeta.

– Mi smo u novu godinu ušli sa zabavama i na otvorenom, i u zatvorenom. Svi posjetitelji imali su priliku uživati u dočeku i proslavi Nove godine na platou Babanovca, a nakon toga su se vratili u svoje hotele ili vikendice, gdje su, također, u privatnim aranžmanima organizirane odlične zabave koje su trajale do jutarnjih sati – kazao je Matošević.

PROČITAJTE JOŠ:  Autobus udario dvije žene nakon što mu je otpao točak

Smještajni kapaciteti za novogodišnje praznike na Vlašiću rezerviraju se još u ljetnom periodu, a početkom prosinca svi su već bili popunjeni.

– Prije desetak dana službeno smo otvorili skijašku sezonu na području središnje Bosne i od tada se ski liftovi na Vlašiću nisu gasili. Ove zime uvjeti za skijanje puno su bolji od prethodne, a nadam se da će to potrajati tijekom cijele zimske sezone – naglasio je Matošević.

PROČITAJTE JOŠ:  Muzaferija: Danas sam se osjećala grozno, ali sutra želim jako dobar rezultat

I ove sezone, Turistička zajednica stavila je u funkciju turističko-informativni centar na Vlašiću u kojem posjetitelji mogu dobiti sve neophodne informacije, dok im sezonska ambulanta omogućava pravovremenu medicinsku njegu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...

Nakon protesta Vlada FBiH pristala na dogovor: Rudarima će biti isplaćene dvije plate

Rudari i predstavnici Vlade FBiH postigli su dogovor na...

Posljednji pozdrav Abdulahu Sidranu: Zbogom Avduka, tvoj duh je ostao s nama i lebdi kao čuvar nad Sarajevom

Bosanskohercegovački pjesnik, pisac i scenarist Abdulah Sidran preminuo je...