Volonteri na Bjelašnici zasadili 5.000 sadnica

- Advertisement -

Širom Bosne i Hercegovine volonteri su danas zasadili desetine hiljada sadnica raznih vrsta drveća u okviru šeste volonterske akcije „Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan“.

Centralna lokacija sadnje je bila na Bjelašnici, gdje je više od 500 volontera i volonterki zasadilo 5.000 sadnica jasena i bijelog bora. Preduzeća koja gazduju šumama su podržala akciju i obezbijedila sadnice, alat, stručni nadzor i lokacije na kojima se sadilo.

Sarajevo, BiH – 20. oktobar 2018: Volonteri širom Bosne i Hercegovine danas su zasadili desetine hiljada sadnica raznih vrsta drveća u okviru šeste volonterske akcija “Let’s Do It – milion sadnica za jedan dan”. ( “Let’s Do It – milion sadnica za jedan dan” – Anadolu Agency )

Već petu godinu zaredom, specijalni partner „Let’s Do It“ projekta je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine koji je i ove godine logistički, finansijski, ali i konkretnim volonterskim radom uposlenika OK BiH dao veliki doprinos uspješnoj realizaciji projekta u sve tri faze – čišćenje, edukacija po školama i pošumljavanje.

  – Danas smo na Bjelašnici zasadili 5.000 sadnica i zaista divno je bilo vidjeti ljude svih generacija kako sade drveće i zajednički doprinose svjetlijoj budućnosti naše zemlje. Građani BiH su nesebično pomogli „Let’s Do It“ projekat kupovinom naših zahvanica u Konzum prodavnicama prethodnih mjeseci. Evo to su te sadnice koje smo danas zasadili za sve one koji su nas podržali. Naši ljudi su u osnovi dobri i plemeniti, samo im treba neko ko će ih pokrenuti i omogućiti im da se uključe, a mi iz Let’s Do It-a radimo upravo to – rekao je Junuz Elkaz koordinator „Let’s Do It“ projekta. 

PROČITAJTE JOŠ:  Dječaci (7) i (12) godina optuženi da su izboli nožem 58-godišnjakinju

Fena

Foto: Anadolija i Fena

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...