Life

Zavirite u rajske vrtove Lenny Kravitza  

0

Kada je prije desetak godina trebao letjeti iz Brazila za SAD nakon koncerta, prijatelj Lenny Kravitza je spomenuo da postoji jedno nevjerovatno mjesto koje bi trebao da posjeti.  

Iako je to bila njihova posljednja noć u Riu, Lenny je odlučio ostati i provesti narednih šest mjeseci u toj kući.

Dvije godine kasnije, ponovo se vratio i postao njen vlasnik. 

Piše: Sanja Savić

Smještena u prekrasnim, raskošnim dolinama okoline Rio de Janeira, nalazi se kuća izgrađena na nekadašnjoj plantaži kafe.

Iako stilizovana komadima poput fotelje Andyija Warhola i klavirom od pleksiglasa Ingrid Bergman, ovo mjesto i dalje utjelovljuje duh i šarm portugalskog kolonijalnog stila iz 18. stoljeća.

Okružena planinama, vodopadima i zelenim poljima, lokacija ima nevjerovatan pogled i savršeno je mjesto ako želite da se povežete sa prirodom.

Nekretnina se prostire na gotovo četri kvadratna kilometra, a stara plantaža kafe uključuje nekoliko seoskih domaćinstava i nekoliko drugih zgrada.

Kravitz je pretvorio postojeće objekte u prostorije za rekreaciju i snimanje, ali je osigurao da suština izvornih struktura ostane ista.

Kuća se može pohvaliti djelima dizajniranim od strane Lennyjeve porodice, domaćih dizajnera i pažljivo kurirane umjetnosti iz SAD.

Njegova ljubav prema porodici jasno je prikazana u cijeloj kući, sa nekoliko fotografija njegove majke, rođaka i djeda koje ukrašavaju zidove.

Iako Lenny Kravitza najčešće povezujemo sa njegovom legendardnom muzikom i savršeno izvajanim tijelom, rock zvijeda nije stranac u svijetu dizajna.

Zapravo, Lenny je prije 16 godina osnovao vlastitu kompaniju pod nazivom Kravitz Design, a od osnivanja do danas radio je na mnogim javnim prostorima i hotelima u Miamiju, Las Vegasu i Torontu.

Facebook komentari

Kod Stare su svi dobrodošli. Ali mnogo sreće pri povratku kući

Previous article

Bajern otvara i treći omladinski kamp u Kini

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Life