Zbog kvara na ratraku Ski centar Ponijeri trenutno zatvoren za skijaše

- Advertisement -

Zbog nepredviđenog kvara na mašini ratrak za pripremu skijaške staze, Ski centar Ponijeri iznad Kaknja trenutno je zatvoren za skijaše, potvrdio je Feni direktor JU Kulturno-sportski centar Kakanj Mirza Mušija.

Uposlenici tog centra, zajedno sa stručnim osobljem Ski centra Bjelašnica, rade na rješavanju problema.

– Sve smo pripreme za novu sezonu izvršili, ali dok ne popravimo ratrak skijanja neće biti. Javnost ćemo blagovremeno obavijestiti kada bude otklonjen kvar i kada se steknu uslovi za pripremu skijaške staze – najavljuje Mušija.

Kakanj i to preduzeće proteklih su godina uložili mnogo sredstava u popularno skijalište, jedino takve vrste u Zeničko-dobojskom kantonu. Osvijetljena je ski staza i osposobljena za noćno skijanje, a sve se čini da bi se poboljšala ponuda za posjetitelje.

PROČITAJTE JOŠ:  Dvojica srbijanskih planinara poginula na Triglavu

– Novitet ove godine je sankaška staza, uz postojeću skijašku stazu. Nakon što su riješena neka administrativna pitanja, jer smo morali izvršiti i sječu dijela šume, osposobljena je i sankaška staza. Možemo se pohvaliti novim površinama pripremljenim za sankalište, ali i dodatnim prostorom za Školu skijanja. Obezbijedili smo novih oko 3.000 kvadratnih metara površine uz postojeću ski stazu, što nam mnogo olakšava rad – ističe Mušija, koji napominje da će korištenje sankaške staze biti besplatno za sve te da će staza svakodnevno raditi, u periodu od 10.00 do 16.00 sati.

Općina Kakanj je, u okviru projekta osvjetljavanja na Ponijerima, ugradila dodatna dva kilometra s novim led-svjetiljkama.

– To nas posebno raduje kao domaćine Ski centra, jer će sada naši posjetioci imati priliku da uživaju u noćnim šetnjama i u posebnom planinskom ozračju. Općina u dane vikenda organizuje i besplatan prevoz za sve zainteresirane građane do Ponijera – kaže Mušija.

PROČITAJTE JOŠ:  Zabranjen uvoz 50 tona krompira iz Egipta

Polasci autobusa su, napominje, u 9.00 sati ispred Sahat-kule, a povratak u 16.00 sati sa Ponijera. Dovoljno je samo da se prethodno, na broj telefona 032/771-800 te lokal 882, izvrši prijava zbog primjene mjera zaštite od širenja koronavirusa.

Kada bude riješen problem s ratrakom, Ski centar će organizirati dnevno skijanje, u terminu od 10.00 do 16.00, kao i noćno skijanje u periodu od 18.00 do 21.00 sat. Cijena karte za dnevno skijanje iznosi 15 KM, a za noćno 10 KM. Ski sezona će biti organizovana na način da se poštuju sve preporuke Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...