Life

Želite do bolje forme? Prvo se motivirajte i pokrenite…

0

Koliko puta ste sami sebi rekli da sutra počinjete s vježbanjem? Međutim, ‘sutra’ je došlo, a potom i ‘prekosutra’ a od vježbanja ništa.

Stručnjaci za fitnes uglavnom  se slažu da su dvije stvari ključne da bi ste se doveli do bolje fizičke forme, a nisu komplicirane. Riječ je jednostavno o motivaciji i određivanju cilja. Dakle, odredite cilj na kojem ćete raditi svake sedmice, a uz to će doći motiv da se taj cilj ostvari.

Prvo postavite sami sebi pitanje, šta me sprječava da počnem vježbati? Koji je današnji izgovor? Suočite se s izgovorima i pobijedite ih, a to možete uraditi tako da napravite popis opravdanja zašto ne vježbate.

Drugo, nemojte stalno razmišljati negativno i sami sebi govoriti da ne možete doći u formu. Vjerojatno nemate prave informacije koje vam mogu pomoći da zaživite zdravijim načinom. Dakle, raspitajte su o činjenicama i zabludama vezano za mršavljenje i vježbanje. Počnite koristiti znanje umjesto zabluda.

LIFE:  Konferencija Kriznog štaba HNK: Mostar i Konjic pod kontrolom, Čitluk veliki problem

Treće, koristite svakodnevne aktivnosti u cilju dovođenja u bolju formu. Ne morate dakle koristiti ‘novotarije’, možete svoj svakodnevni ritam pretvoriti u vaše oružje. Prije posla, za vrijeme, poslije posla… Doslovno možete započeti vježbati, bez ikakve opreme. Za formu i zdravlje vam sigurno ne treba članstvo u teretani. Vježbanje kod kuće može biti uistinu koristan izbor.

Četvrto, odaberite najjednostavniju metodu vježbanja, ali uz konzultacije s nekom stručnijom osobom, ukoliko već niste upoznati s različitim vrstama vježbanja.

Peto, pridržavajte se plana kako bi ostvarili zacrtani cilj. Stručnjaci kažu da je potrebno oko 6 sedmica za usvajanje novih navika, ali nemojte se obeshrabriti ako vam recimo kardio vježbe idu dobro, a da nemate odmah ‘opipljivih’ rezultata. Bilo bi dobro kada bi trenirali barem dva puta sedmično.

Facebook komentari


Pehlivanović predvodi Evropu protiv SAD

Previous article

30 godina od debitantskog albuma – Lenny Kravitz: Oduvijek se radilo o ljubavi i ljudskosti

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Life