Blickfang: Međunarodna dizajnerska scena od 26. do 28. oktobra u Beču

- Advertisement -

U glavnom gradu Austrije se od 26. do 28. oktobra na međunarodnom sajmu dizajna  “Blickfang” okuplja 140 dizajnera iz Austrije i cijele Evrope. Posjetioci će u bečkom Muzeju za primijenjenu umjetnost MAK moći lično upoznati dizajnere namještaja, mode i nakita te kupiti njihove proizvode iz prve ruke. Obilježje “Blickfanga” su proizvodi koji se ne mogu naći u slobodnoj prodaji.

Departure Studio Privredne agencije Beč na svom štandu nudi proizvode bečkih, perspektivnih dizajnera NEU/ ZEUG, WE BANDITS, HOolyaroh, NUT & FEDER. Zastupljeni su novi dizajnerski talenti iz Milana poput Frau Caze, Rumms, Velantina Zuendel i holandski brend Wandschappen. Wandschappen je osnovao dizajnerski duo Driessens & van den Baar u Rotterdamu. Njihova ljubav prema tekstilu svih vrsta utkana je u prelijepi ručni dizajn, poznat širom svijeta. Na “Blickfangu” u Beču predstavit će dijelove svojih cvjetnih kolekcija Felt Plants, Felt Vases i Felt Wall Objects.

Motivacija tima “Blickfang” su dobri, ručno proizvedeni proizvodi, dobrog kvaliteta i održivi u svojoj izradi koji se stavljaju na raspolaganje širokoj javnosti. Kako bi se osigurala dugoročna proizvodnja dobrog namještaja “Blickfang” je u saradnji sa fondacijom “D.E.S.I.G.N. FOUNDATION oživjela natječaj “Future Forward”. Mladi, potpuno nepoznati dizajneri namještaja pozvani su da premijerno predstave svoje proizvode. Nagrada natječaja je besplatno učešće na jednom sajmu “Blickfanga” kao i intenzivni lični trening sa poznatim dizajnerom i proizvođačem namještaja Nilsok Holgerom Moormannom. Prvi pobjednik ovo natječaja je 25-godišnji njemački dizajner Kevin Gerstmeier koji je pobijedio sa svojom stolicom “mahu”. Stolica je prema mišljenju žirija kombinacija optičke lakoće, organske strukture i moderne tehnike obrade. Gerstmeier će svoje proizvode predstaviti i u Kelnu i Stuttgartu.

PROČITAJTE JOŠ:  Nove informacije: Nestala djevojčica Danka Ilić navodno viđena u Beču!

Foto © blickfang internationale Designmesse

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...