#080Barcelona #Fashion Week: #Barcelona i Katalonija kao simbol kreativnosti #foto

- Advertisement -
080 Barcelona Fashion Week: Barcelona i Katalonija kao simbol kreativnosti
080 Barcelona Fashion Week

Jedna od priznatijih sedmica mode u svijetu, 080 Barcelona Fashion Week, održava se ove sedmice u španskom gradu, Barceloni, javlja Anadolu Agency (AA).

Ideja o održavanju 080 Barcelona Fashion Week prvi put je pokrenuta u julu 2007. godine, kako bi se pružila prilika nezavisnim dizajnerima da se probiju u svijetu mode kako u Španiji, tako i u svijetu. Sada je ovo puno više od sedmice mode.

Brandovi koji ove godine predstavljaju svoje kolekcije na 080 Barcelona Fashion Weeku su Aldomartins, Boboli, Condor, Custo Barcelona, ​​Desigual, Scorpio, Mango, Naulover, Punto Blanco, Slazenger, TCN, Torras i Yerse.

Posjetioci će moći pogledati i kolekcije modnih kreatora poput Isabel Toledo i Manuel Lebor Gabala Cruzcastillo, Albéniz, Brain & Beast, Celia Vela, Georgina Vendrell, Josep Abril, Justicia Ruano, Krizia Robustella, Manuel Bolaño, Martinez Lierah, Miriam Ponsa, Natalie Capell, Oscarleon, Selim de Somavilla, Ssic & Paul i Zazo & Brull.

Adriana LimaToni Garrn samo su neka od poznatih imena u svijetu mode koje će nositi modele poznatih brandova, dok će revije na katalonskoj pisti pratiti više od 30 novinarskih ekipa. Pored revija, posjetioci će moći pogledati ili kupiti neke od najnovijih proizvoda u svijetu accesorizea.

080 Barcelona Fashion Week ima za cilj da svijetu predstavi Barcelonu i Kataloniju kao simbol kreativnosti, inovacija i generacije dizajna i projektovanja u modnoj industriji. Poznati brendovi i modni kreatori ove godine će svoje kreacije na katalonskoj pisti izlagati do 4. jula.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...