10 savršenih cipela o kojima će žene sanjati ove sezone

- Advertisement -

Christian Louboutin, Jimmy Choo, Manolo Blahnik, Giuseppe Zanotti… Sva ova imena dobro su poznata ženama koje obožavaju cipele. Modeli ovih dizajnera mnogima su predmet želja. Osim njih, na tržištu postoje i noviji brendovi koji su velikom brzinom postigli kultni status zahvaljujući svojim cipelama. Provjerite kakve su modele za nadolazeću jesensko-zimsku sezonu predstavili u novim kolekcijama.

Jimmy Choo

Ime Jimmyja Chooa među ženama je odavno postalo sinonim za najpoželjnije cipele. U novu sezonu ovaj malezijski dizajner kineskog podrijetla ulazi i s novim modelom prelijepe štikle Saoni. Model s potpeticom od 10 centimetara savršen je spoj elegancije i ženstvenosti, a na stražnjoj strani ima patentni zatvarač koji omogućuje sigurniji korak. Nova varijanta od brušene prljavo ružičaste kože ukrašena kristalima i perlicama sigurno će mnogima zapeti za oko.

Manolo Blahnik

Ako vas umjesto štikli više interesiraju gležnjače, onda je vrijeme da upoznate novi model iz ponude legendarnog španjolskog dizajnera Manoloa Blahnika čije su cipele žene upoznale i zavoljele zahvaljujući seriji “Seks i grad”. U njoj se lik Carrie Bradshaw kojeg tumači Sarah Jessica Parker gotovo i ne skida iz svojih “manolica”. Blahnik je poznat po svojim šarenim modelima, ali u novoj sezoni predstavlja i vrlo neutralne gležnjače crne boje. Model pod nazivom Nusa napravljen je od efektne kombinacije glatke i brušene kože, ima patentni zatvarač na stražnjoj strani i vrlo tanku “stiletto” potpeticu visine 10,5 centimetara.

Casadei

Ljubiteljice vrtoglavo visokih i tankih potpetica sigurno će se zaljubiti u većinu štikli koje izađu iz tvornice talijanskog brenda Casadei. Pokrenuli su ga 1958. godine Quinto i Flora Casadei, a kada je 1997. godine posao preuzeo njihov sin Cesare, započeo je nagli rast popularnosti njihovih cipela. Među najpopularnijima je model pod nazivom Blade s potpeticom od 11,5 centimetara u kojem balansiraju samo najvještije obožavateljice štikli. Novi model napravljen je od lakirane kože i dolazi u jarkoj nijansi crvene boje.

Stuart Weitzman

Iako se većina slavnih dizajnera cipela specijalizirala za štikle, u njihovoj ponudi redovito se mogu naći i modeli s niskom potpeticom ili ravnim potplatima. Američki dizajner Stuart Weitzman za ovu jesen predlaže sjajne gležnjače u brončanoj boji. Model Allie ima debeli potplat i stabilnu blok potpeticu od četiri centimetra. Osim posebne teksture, ove gležnjače ističu se i zbog malih ukrasnih bisernih perlica.

Christian Louboutin

Kultne štikle slavnog francuskog dizajnera prepoznatljive su po specifičnom potplatu crvene boje. Louboutin u svojoj kolekciji ima čitav niz obožavanih modela, a u novoj sezoni predstavlja i još jednu varijantu modela pod nazivom Rabakate. Sofisticirane štikle od brušene kože s baršunastim finišem ukrašene mašnom sada dolaze i u predivnoj tamnoj ružičastoj nijansi.

Attico

Ovaj talijanski brend postoji tek pet godina, a već je s nogu oborio brojne trendseterice. Pokrenule su ga Giorgina Tordini i Gilda Ambrosio 2015. godine, a među njihovim komadima posebno se izdvaja model cipela pod nazivom Venus. Ako pratite modne blogerice na Instagramu, niste mogli izbjeći ovaj satenski model štikli na vezanje koji se može nabaviti u raznim bojama, a za novu jesensko-zimsku sezonu dizajnerice su se odmakle od klasične palete boja za ovo doba godine i lansirale model u jarkoj svijetlozelenoj nijansi.

Giuseppe Zanotti

Prema najavama modnih stručnjaka, zlatna boja mogla bi biti jedna od dominantnih trendova ove jeseni i zime. Osim odjevnih komada u zlatnoj boji, sigurno će se istaknuti i zlatne štikle, a među najpoželjnijima bi mogao biti model Siuxsie talijanskog dizajnera Giuseppea Zanottija. Glamurouzne štikle s potpeticom od 10,5 centimetara na gležnjevima su ukrašene efektnom šljokičastom aplikacijom u obliku ruže.

Sophia Webster

Ovoj britanskoj dizajnerici tek je 35 godina, a već ima pravo malo carstvo cipela. U zvjezdanu orbitu lansirale su je njezine megapopularne štikle “leptirice”. Taj nadimak dobile su zahvaljujući ukrasu u obliku leptirovih krila koji se nalazi na peti. Najnoviji model Chiara iz jesenske kolekcije uistinu je pravi san za ljubiteljice glamuroznih štikli. Ukrašen je kristalima, šljokicama i perjem.

Aquazzura

I ovaj brend u svojoj ponudi ima kultne štikle s efektnim ukrasom. Jedan od njihovih najtraženijih modela je takozvana Bow Tie salonka s mašnicom. Ona ima potpeticu od 10,5 centimetara, a za ovu jesen i novo satensko ruho u sofisticiranoj crnoj boji te blještave ukrasne kristaliće.

Gianvitto Rossi

Potencijalnu dominaciju zlatne boje u jesensko-zimskoj sezoni potvrđuje i model Aura brenda Gianvitto Rossi. Ove posebne štikle s remenčićem imaju vrlo zanimljivu asimetričnu potpeticu visine 10.5 centimetara i zahvaljujući metalik finišu savršeno se uklapa u nadolazeće trendove.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...