7 „ozbiljnih“ odjevnih komada koje muškarac mora imati u ormaru nakon 30. godine

- Advertisement -

Tridesete su prirodno vrijeme preispitivanja svih aspekata života. Također su i period u kojem biste trebali napraviti malo reda u svom ormaru.

Tačnije, vrijeme kada biste u njega trebali ubaciti nekoliko ozbiljnijih odjevnih komada koji će vam sigurno zatrebati u jednom trenutku.

Odijelo

Jedno, ali vrijedno. Prije ili kasnije trebat će vam odijelo u neutralnoj boji koje možete nositi u raznim prigodama. U muškoj modi, odijelo je ekvivalent svečane ženske haljine, ali za razliku od žena koje u ormaru vole imati mnogo haljina, muškarci se mogu provući sa samo jednim dobrim odijelom.

Blejzer

U situacijama kada je odijelo previše ozbiljno i potrebna vam je elegantna, ali ne izrazito svečana kombinacija, posegnite za blejzerom koji može sjajno izgledati čak i uz obične traperice i tenisice.

Svečane cipele

Kombinacija tenisica i ranije spomenutog odijela više nije nešto neviđeno, ali kada morat ostaviti dobar dojam, izbjegavajte kombiniranje neformalne obuće s formalnom odjećom. Jedan par svečanijih cipela u crnoj boji spasit će stvar, a ako želite igrati na sigurno, u ormar spremite i jedan model u smeđoj boji s kojim ćete povremeno razbiti modnu monotoniju.

Zimska jakna

Muškarci koji se smrzavaju u tankim i kratkim jaknama čest su prizor tijekom zimskih mjeseci. Muževnost se ne očituje u sposobnosti da izdržite niske temperature u neprikladnoj odjeći i pritom se razbolite. Zato nakon 30. zaboravite na takvo junačenje i u ormar spremite pravu toplu zimsku jaknu koja će vam čuvati glavu i zdravlje na minusima.

Kaput

Kada prilika to zatraži od vas, svoju zimsku jaknu povremeno ćete morati zamijeniti kaputom. Jedan neutralan klasičan model u crnoj ili sivoj boji uvijek je bolji odabir u formalnim i svečanim prigodama.

Bijela košulja

Mala je vjerojatnost da ste se do 30. godine provukli bez nje, ali ako se to slučajno dogodilo, vrijeme je da ispravite tu grešku. Bijela košulja je klasik i muškog i ženskog ormara, uvijek je možete odjenuti i u njoj nikad nećete izgledati neprimjereno.

Remen

Hlače koje vise simpatičan su prizor u tinejdžersko doba, ali ne i nakon 30. godine. Zato u ormar obavezno spremite i pokoji dobar remen koji će hlače držati na mjestu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...