BeautyModa

App Mada aplikacija: Odaberite najbolji styling za svaku priliku

0

Ne možete se odlučiti šta odjenuti za razgovor za posao, neki važan sastanak ili odlazak u kino? Ne brinite, na App Store je stigla nova aplikacija za styling koja će vam olakšati pronalazak outfita koji vam se sviđa, a zove se Mada.

„Tinder za styling“,kako su je već nazvali, pomaže odabrati styling za svaku priliku i vašu svakodnevnicu olakšati, bar kad je u pitanju odijevanje.

Na ideju da pokrene ovu aplikaciju došla je 22-godišnja studentica iz Bostona Madison Semarjian koja je u jednom očajničkom pokušaju da se odjene za sastanak potražila savjet prijateljice koja joj je rekla da odjene ono u čemu se osjeća najbolje.

„Najbolja odjeća nije ona koja je najmodernija, već ona u kojoj se osjećate dobro“, smatra Madison, a upravo se zbog toga njena Mada i razlikuje od drugih sličnih aplikacija.

„Željela sam da aplikacija ima ljudski dodir pa sam pri njezinom kreiranju konzultirala stilistice Jennu Igneri, Joiee Thorpe i Brittu Briscoe”, kazala je Madison i dodala kako se Mada ne mora nužno koristiti kao aplikaciju za shopping.

Aplikacija pruža stylinge za odabir odjeće na osnovu ankete od deset stilskih pitanja koja svaki korisnik treba popuniti kako bi odjeća bila prilagođena njegovom jedinstvenom stilu, u obzir uzimajući cijene, marke i prilike.

LIFE:  Aldina Adžemović: Koliko žena se može pohvaliti da su karijeru modela počele u šestoj deceniji 

Predložene stylinge možete pokretati ulijevo ako vam se ne sviđaju ili udesno ako vam se sviđaju. Što češće koristite Madu, ona će više doznavati o vašim izborima, odnosno preferencijama te vam na osnovu prikupljenih podataka nuditi i korisnije savjete.

Ako se ipak odlučite na shopping kako biste obnovili garderobu, Madini savjeti će vam u tome pomoći jer je aplikacija prije lansiranja sklopila partnerstva s više od 2.600 brendova i u ponudi ima više od četiri milijuna odjevnih predmeta.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *