Birajte mudro: Odjeća i obuća na koju se (ne) isplati puno potrošiti

- Advertisement -

Koliko ste puta kupili nešto što je na kraju završilo u ormaru i nikad nije nošeno? Dogodilo se to svima.

Kada se radi o komadima koji su bili skuplji i koji nam možda više ni ne pristaju, grize nas savjest.

S druge strane, one jeftinije lako ćemo preboljeti. Prilikom kupovine često se zaletimo i potrošimo više nego što smo planirali na pojedinu odjeću i obuću. Znate li zapravo na što se nikad ne isplati trošiti puno novaca?

PRIPAZITE PRILIKOM KUPOVINE…

Osnovnih komada. Naprimjer, obične pamučne majice kratkih rukava. Osnovne jednobojne majice koje brzo iznosimo i koje su najčešće skrivene ispod drugih odjevnih komada ne trebaju biti velika investicija.

PROČITAJTE JOŠ:  Otvoren berber od milion KM: Irfanu Tepiću prvi čestitali Ramo Isak, Sejo Brajlović i Gabrijel Čabro

https://www.instagram.com/p/CAAktr5H9gD/

Jednosezonskih komada. Nosi se zebrin uzorak i vi baš morate imati haljinu s tim uzorkom? Možda i ne morate. Razmislite hoćete li je nositi i nagodinu ili je to ipak samo kratkotrajna želja koja će nestati s prvom pojavom novih trendova. Umjesto toga radije uložite novac u neutralan model koji ćete sigurno odjenuti sljedeće sezone.

https://www.instagram.com/p/CAQPFNBAk4w/

Odjeće s ukrasima. Šljokice, zakovice, pom-pom… Dobro procijenite želite li stvarno komad s trendi aplikacijama. Oni ponekad izgledaju toliko efektno i primamljivo da ih odmah poželimo u svom ormaru, a ona se za par mjeseci pitamo zašto smo ih uopće kupili. Odjeća bez trendi ukrasa puno je praktičnija i može se nositi u više prigoda pa je zato isplativije kupovati takve komade.

PROČITAJTE JOŠ:  Otvoren berber od milion KM: Irfanu Tepiću prvi čestitali Ramo Isak, Sejo Brajlović i Gabrijel Čabro

https://www.instagram.com/p/B_zUmcrh1AC/

Neudobnih cipela. Mnoge žene doživjele su ovu situaciju. U izlogu primijetite štikle s previsokom potpeticom za koje odmah znate da ih nećete obuti više od 2-3 puta, ali zaljubili ste se u njih i one moraju biti vaše. Već znate da je to kriva odluka, već ste požalili što ćete ih kupiti, ali svejedno to napravite. U ovakvim slučajevima bolje je poslušati razum i odlučiti se za model cipela koji ćete nositi često i u kojima ćete se osjećati dobro. Štedjeti ne morate na modelima koje nosite svakodnevno i u kojima provodite puno vremena jer će vam stopala biti zahvalna ako odaberete udobnije cipele.

https://www.instagram.com/p/B9Jk4ffHOJV/

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...