Moda

Bridal kolekcija modne dizajnerice Belme Tvico-Stambol za proljeće/ljeto 2020.

0

Posljednja Bridal kolekcija modne dizajnerice Belme Tvico-Stambol za proljeće/ljeto 2020. godine obiluje raskošnim haljinama i odijelima, izražajnim, ali uglađenim siluetama sa zamršeno izvezenim detaljima prožetim ženstvenim i ekletičnim duhom.

Belma Tvico-Stambol osmislila je sofisticiranu, krajnje glamuroznu kombinaciju haljina i odijela za savremenu mladenku. Kao rezultat, nastala je kolekcija koja posjeduje dodir gracioznosti, a koja je prilagođena svim tipovima mladenki koje tragaju za nečim unikatnim i ekskluzivnim za svoj posebni dan.

U toj namjeri, nastale su bajkovite haljine, savršeno pripijene uz žensku figuru koju dodatno ističu precizno krojeni korzeti i duge siluete krojene iz voluminoznih, ali nježnih materijala.

Elegantna, laserski krojena odijela pružaju alternativno dizajnersko rješenje za mladenke koje teže nešto jednostavnijim i profinjenijim, ali podjednako efektnim odjevnim kombinacijama. Minimalna, strukturirana odijela su bezvremenska u svojoj jednostavnosti. Mladenka iz mašte Belme Tvico-Stambol prkosi tradiciji− ona se osjeća podjednako ženstveno i nježno u romantičnoj haljini i efektno krojenom odijelu.

Geometrijski ukomponirane perlice, kristali i šljokice dodatno naglašavaju svaku haljinu sa korzetom. Krojevi haljina− puni krug, sirena, ili A-kroj, pružaju mogućnost izbora i u potpunosti ovise o želji mladenke.

LIFE:  Stilistica slavnih savjetuje: Pet komada koje svi trebamo imati u ormaru

Posebna pažnja vodila se i o podstavi haljina i odijela, a koja je izrađena od delikatnih materijala koji nježno prijanjaju uz kožu omogućavajući slobodan i neometan pokret. U ovisnosti od modela haljine, iste dolaze i uz raskošne šlepove i prozračna vela. Sve kreacije razvijaju se u paleti pastelno ružičastih, krem i bijelih tonova, što rezultira skladnom i kohezivnom kolekcijom koja slavi snagu i posebnost svake žene.

Kao alternativu tradicionalnoj vjenčanici, Belma Tvico-Stambol ponudila je svadbena odijela za žene jednostavnog kroja, kompletirana vezenim detaljima i bisernim ukrasima raspoređenim duž linije ramena, uz šavove ili okovratnike. Odijela su precizno krojena i uglađena, te pružaju idealan izbor za nekonvencionalnu mladenku.

Kao i uvijek do sad, Belma Tvico-Stambol ženi prilazi sa intimnim i personaliziranim modnim iskustvom, nudeći kreacije koje su izrađene po mjeri, a koje spajaju sofisticirani modni dizajn i modnu poeziju.

Bridal kolekcija za proljeće/ljeto 2020. godine sastoji se iz deset jedinstvenih kreacija koje je moguće pogledati u Belma Tvico studiju u Sarajevu, na adresi Telali 7.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *