Christian Dior: Designer of Dreams zvanično najpopularnija izložba Victor & Albert muzeja ikad

- Advertisement -

Modna izložba “Christian Dior: Designer of Dreams” zvanično je postala najposjećenija izložba u istoriji Victoria & Albert muzeja.

Izložba koja je bila najveća i najopsežnija Dior-ova izložba do sada održana u Velikoj Britaniji privukla je više od pola miliona posjetilaca. Izložba je zatvorila svoja vrata u nedjelju, 1. septembra sa brojkom od nevjerovatnih 594,994 ljudi, što je za oko  100 000 više od prethodnih zapisa iz 2015. godine. Do sada, najposjećenija izložba u istoriji V&A muzeja bila je „Alexander McQueen: Savage Beauty“, koja je u tom trenutku bila najveća modna izložba koju je muzej ikad organizovao.

https://www.instagram.com/p/B2G_TZBjyc8/

Prateći istoriju i uticaj modne kuće od 1947. do danas, izložba se bavila opsežnim Dior arhivima i couture kolekcijama šest kreativnih direktora. Prethodno održana u Parizu, izložba je imala poseban novi odjeljak za londonsko izdanje, koji se fokusirao na fascinaciju osnivača Christiana Diora britanskom kulturom.

Iako je postavka bila izložena dva mjeseca duže od postavke Alexandera McQueena, nevjerovatna potražnja i interes su bili jasni već u prve tri sedmice, kada je su sve ulaznice već bile rasprodate. Kao odgovor na to, muzej je produžio postavku još sedam sedmica.

“1947. godine, Christian Dior je promijenio lice mode, stvorivši tako trajnu ostavštinu koja i dan danas nadahnjuje. V&A ima istoriju postavljanja revijalnih modnih izložbi, tako da smo znali da će ‘Christian Dior: Designer of Dreams“ biti popularana, ali bili smo preplavljeni fenomenalnim odazivom posjetitelja otkad je otvorena u februaru. Želim zahvaliti svim našim posjetiteljima koji su došli u tolikoj mjeri da dožive ovaj izvanredni šou. ” – rekao je Tristram Hunt, direktor V&A muzeja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...