LifeModa

Christian Dior: Designer of Dreams zvanično najpopularnija izložba Victor & Albert muzeja ikad

0

Modna izložba “Christian Dior: Designer of Dreams” zvanično je postala najposjećenija izložba u istoriji Victoria & Albert muzeja.

Izložba koja je bila najveća i najopsežnija Dior-ova izložba do sada održana u Velikoj Britaniji privukla je više od pola miliona posjetilaca. Izložba je zatvorila svoja vrata u nedjelju, 1. septembra sa brojkom od nevjerovatnih 594,994 ljudi, što je za oko  100 000 više od prethodnih zapisa iz 2015. godine. Do sada, najposjećenija izložba u istoriji V&A muzeja bila je „Alexander McQueen: Savage Beauty“, koja je u tom trenutku bila najveća modna izložba koju je muzej ikad organizovao.

Prateći istoriju i uticaj modne kuće od 1947. do danas, izložba se bavila opsežnim Dior arhivima i couture kolekcijama šest kreativnih direktora. Prethodno održana u Parizu, izložba je imala poseban novi odjeljak za londonsko izdanje, koji se fokusirao na fascinaciju osnivača Christiana Diora britanskom kulturom.

Iako je postavka bila izložena dva mjeseca duže od postavke Alexandera McQueena, nevjerovatna potražnja i interes su bili jasni već u prve tri sedmice, kada je su sve ulaznice već bile rasprodate. Kao odgovor na to, muzej je produžio postavku još sedam sedmica.

“1947. godine, Christian Dior je promijenio lice mode, stvorivši tako trajnu ostavštinu koja i dan danas nadahnjuje. V&A ima istoriju postavljanja revijalnih modnih izložbi, tako da smo znali da će ‘Christian Dior: Designer of Dreams“ biti popularana, ali bili smo preplavljeni fenomenalnim odazivom posjetitelja otkad je otvorena u februaru. Želim zahvaliti svim našim posjetiteljima koji su došli u tolikoj mjeri da dožive ovaj izvanredni šou. ” – rekao je Tristram Hunt, direktor V&A muzeja.

Facebook komentari


U BPK otvoreno prvo alpinističko penjalište ‘Klek’

Previous article

Foto: U Sarajevu održana prva bosanskohercegovačka Povorka ponosa

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Life