Dugoročna investicija: Modni komadi na koje možete potrošiti više bez grižnje savjesti

- Advertisement -

Prilikom kupovine često „važemo“ isplati li se ili ne kupiti pojedinu stvar tj. koliko se na nju isplati potrošiti. To se pogotovo događa kod kupovine odjeće, obuće i modnih dodataka.

Kako ne biste zapeli prilikom nećkanja, provjerite na koje se to modne komade isplati potrošiti više i zašto su upravo oni dobra dugoročna investicija.

Torba

Ako pripadate skupini modnih sladokusaca koji vole redovito i često mijenjati torbe te im nije dovoljno samo par modela, onda slobodno možete preskočiti velike investicije jer ćete u suprotnom bankrotirati. S druge strane, ako više volite imati dvije-tri dobre torbe koje potom naizmjence nosite u svim prigodama, itekako se isplati nabaviti kvalitetniji modele. Veća i prostrana torba koju svakodnevno nosimo na posao mora biti postojana i čvrsta kako bi u nju stalo sve što nam je potrebno tijekom radnog dana, a jednosezonske hit torbice nakićene s nekim trendi dodatkom najčešće to nisu.

Kožna jakna

Baš kao i torbu, dobru kožnu jaknu nosit ćete godinama. Kvalitetna koža s godinama mijenja izgled, ali ako se o njoj pravilno brinete to nimalo neće naštetiti njezinom finalnom dojmu. Kožne jakne nikad nisu mala investicija, ali ako uzmete u obzir da je kvalitetan model znatno izdržljiviji i da će potrajati u vašem ormaru, ne morate se nećkati kod kupovine.

Mala crna haljina

U svojoj garderobi ne morate imati hrpu haljina za svaku prigodu. Sva događanja možete pokriti sa samo nekoliko modela koje ćete potom nadograđivati modnim dodacima. Mala crna haljina apsolutna je kraljica ženskog ormara i zato prilikom odabira slobodno stavite fokus na kvalitetu kako biste što dulje uživali u njoj.

Ručni sat

Ljubitelje ručnih satova ne treba posebno uvjeravati u važnost kvalitete. Jedan dobar sat vrjedniji je od 20 jeftinih. Naravno, to ne znači da odmah morate kupiti najluksuzniji sat. Danas se na tržištu mogu naći uistinu kvalitetni modeli po „fer“ cijeni i nema potrebe za keširanjem ogromnih svota. Kvalitetan ručni sat uz redovit servis traje godinama.

Obuća za sportske aktivnosti

Kada se radi o sportskim aktivnostima, kompromisa po pitanju kvalitete ne bi trebalo biti jer u svakom trenutku morate zaštititi svoja stopala. Ako se, na primjer, bavite trčanjem, onda je iznimno važno da uložite u kvalitetne tenisice s dobrom amortizacijom. Prije kupovine važno je i provjeriti kakav tip stopala imate tj. na koji način gazite jer proizvođači sportske obuće nude posebne modele za različit tip stopala koji će vam olakšati aktivnost. Morate voditi računa i po kakvoj podlozi trčite. Isto vrijedi za sve druge sportove. Informirajte se o tome što je najvažnije kod obuće za fizičku aktivnost kojom se bavite i pružite maksimalnu stabilnost svojim stopalima kako ne biste prouzročili neugodnu ozljedu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...