“Elizabeta Bosanska” i “Razglednica Sarajeva” predstavljaju BiH u Madridu

- Advertisement -

U Madridu će ove subote biti održana modna revija koja će okupiti veliki broj dizajnera, ali i modela iz cijelog svijeta.

I naša zemlja će tamo imati svoje predstavnike, a to su bh. modni dizajner Adnan Hajrulahović HAAD koji će svijetu predstaviti svoju kolekciju “Elizabeta Bosanska”, priču o bosanskoj princezi, a kraljici Ugarske i Poljske,  te Amela Radan, predsjednica Sarajevo Fashion Festivala i modni manager koja će u revijalnom dijelu programa predstaviti kolekciju “Razglednica Sarajeva”.

“Namjera organizatora ovdje je predstaviti modu u boji, jer je, kako kažu, moda obično bezbojna. Ova internacionalna priča će joj dati “kolorit”. Za zaštitnu boju događaja uzeli su plavu, jer su plavi i nebo i more, a na taj način žele rušiti stereotip da je službeni crveni tepih zaista crvene boje, kazao je u izjavi za life.ba HAAD. 

Među dizajnerskim imenima tu su još i Anika Kerimova, Gary Pie, Zoan Ash, Akhesa And Godiva, Narcissa Vara, Zolzaya Bolorchuun, Franz Auza, Natalia Bogdanova te mnogi drugi.

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...