Foto: Dunavski park pretvoren u modnu pistu

- Advertisement -

Velikom modnom revijom na otvorenom u najlepšem novosadskom parku, Dunavskom parku, sinoć je zvanično otvoren deseti jubilarni Serbia Fashion Week.

Na modnoj reviji učestvovalo je 150 manekena obučenih u modele 50 dizajnera koji stižu iz 30 zemalja sveta među kojima su se našli najznačajniji svetski, regionalni i domaći modni kreatori, javlja Anadolu Agency.

Dunavski park pretvoren je u jednu od najvećih modnih pisti Evrope, a mnogobrojna publika je, osim u kreacijama brojnih modnih kreatora, imala prilike da na bini pod vedrim nebom gleda specijalne efekte uz pratnju orkestra i solista opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Prema rečima organizatora, do 29. aprila Serbia Fashion Week će modu predstaviti na nesvakidašnji način na pet lokacija u glavnom gradu Vojvodine.

PROČITAJTE JOŠ:  Otvoren berber od milion KM: Irfanu Tepiću prvi čestitali Ramo Isak, Sejo Brajlović i Gabrijel Čabro

Alternativna moda biće predstavljena u Kineskoj četvrti, a biće posvećena jednoj od najvećih pop modnih ikona Grace Jones. U Galeriji Matice srpske biće upriličena specijalna izložba „Kulturno nasleđe u modi“ kada će biti izložene slike poznatih umetnika i kreacije modnih dizajnera koji su inspirisani haljinama predstavljenim u delima poznatih slikara koji su reinterpretirali i modernizovali istorijsku kostimografiju kroz sopstvene modele, spajajući kulturu naroda sa savremenim trendovima visoke mode.

U kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma održavaće se revije nekih od najistaknutijih modnih dizajnera iz sveta, Srbije i regiona, te će svoje kolekcije predstaviti Eymeric Francois iz Francuske, Erik Rosete iz Amerike, Addy Van den Krommenacker iz Holandije, Cigdem Karavit iz Turske, predstavnici Kanadske nedelje mode iz Vankuvera, festivala mode Fashionclash iz Holandije, brend by Margarita Panova iz Rusije, Nataša Pejović iz Crne Gore, Sanja Veličković iz Slovenije, Milan Senić iz Bosne i Hercegovine i mnogi drugi.

PROČITAJTE JOŠ:  Otvoren berber od milion KM: Irfanu Tepiću prvi čestitali Ramo Isak, Sejo Brajlović i Gabrijel Čabro

Među najznačajnijim srbijanskim dizajnerima, koji su takođe potvrdili učešće na Serbia Fashion Weeku, su Zvonko Marković, koji proslavlja svoj jubilej na Nedelji mode, Bata Spasojević, Boško Jakovljević, Vasilije Kovačev, Suzana Perić, Marija Šabić, Milica Tričković, Danijela Božić, Ivana Nikolić Stanković, Ana Vasiljević, Aleksandar Gavrić, Jovana Petković, Nemanja Pantelić, Gorana Rochelle, Jovana Živković i drugi.

Tokom Serbia Fashion Weeka biće održani i edukativni seminari predvođeni stručnjacima u polju mode, PR-a i biznisa.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...