Haljine koje bi mogle biti hit ovog ljeta

- Advertisement -

Kultni Vogue odavno je poznat kao publikacija koja određuje modne trendove.

Iako je sada pomalo nezahvalno pokušavati predvidjeti kakvi će se odjevni komadi nositi u narednoj sezoni, s obzirom na to da nitko ne zna kada ćemo se barem djelomično vratiti starim životnim navikama i standardnom načinu odijevanja, Vogue je ipak objavio svoju listu najboljih ljetnih haljina za 2020. godinu.

„Iako ne znamo hoće li se naši parkovi i plaže opet otvoriti za ljetnu sezonu ili hoće li se ostvariti naši planovi, možemo se pouzdati u to da će toplo vrijeme i slatke ljetne haljine popraviti naše raspoloženje. Nakon sedmica ležerne kućne odjeće (pozdrav našim vjernim trenerkama i pidžamama), potreba za jednostavnim kombinacijama s jednim osnovnim komadom potrebnija je nego ikad. Ljetna haljina nekad je bila savršena za putovanje ili odlazak na posao, a može biti vaša i ove sezone, neovisno o tome imate li virtualni roštilj preko Zooma ili odlazite u šetnju parkom“, piše Vogue.

Njihova riječ obično je zapovijed trendsetericama i modnim influensericama, a hoće li se ovaj put ostvariti Vogueova predviđanja vidjet ćemo i po njihovim objavama na društvenim mrežama. Haljine koje predlažu za ljeto 2020. godine vrlo su praktične i udobne, što je u ovom trenutku ključna karakteristika za većinu odjeće koju nosimo.

MODELI U BIJELOJ BOJI

Ne treba posebno objašnjavati zašto su haljine u bijeloj boji apsolutne kraljice svake ljetne sezone. Ni ova neće biti iznimka, bez obzira na sve. Bijela boja svakoj će kombinaciji udahnuti svježinu, a bijela haljina napravljena od prozračnog materijala jednostavno je nepobjediva tijekom vrelih dana.

https://www.instagram.com/p/B_4JELSFRP1/

HALJINE NA PREKLOP

Takozvane „wrap up“ haljine popularizirala je dizajnerica Diane von Furstenberg. U 70-im godinama prošlog stoljeća, Furstenberg je napravila svoju verziju modela na preklop u midi kroju, a ostalo je povijest. Gotovo da nema slavne žene koja u svom ormaru nema jednu haljinu s njezinim potpisom. Razni modni brendovi imaju i svoje verzije ovih modela koji su traženi upravo zbog velike udobnosti.

https://www.instagram.com/p/B_HN9KaAIwi/

PROŠIVENE MAKSI HALJINE

Ljeto je jedino godišnje doba kada u dnevnim prigodama možemo vidjeti maksi haljine. Vogue za ovu sezonu predlaže prozračne široke modele s prošivenim „razinama“. Neovisno o tome radi li se o modelu u jednoj neutralnoj boji ili haljini s raskošnim cvjetnim uzorkom, nećete pogriješiti ako se jedna ovakva haljina nađe u vašem ormaru.

https://www.instagram.com/p/B_2tVQclQ8U/

MODELI INSPIRIRANI RETRO KUĆNIM HALJINAMA

Kakvo bi to bilo ljeto usred pandemije bez haljine koja vizualno podsjeća na retro modele u kakvima su nekada domaćice obavljale svakodnevne obveze u svom kućanstvu. S obzirom na situaciju, upravo će ove široke i udobne haljine biti super odabir za ljeto 2020. godine.

https://www.instagram.com/p/B–Ek6glJRK/

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...