Haljine s kojima jednostavno ne možete pogriješiti ove sezone

- Advertisement -

Nikad dosta haljina u ženskom ormaru, neovisno o sezoni. One se nose tijekom svih godišnjih doba, ali razumljivo – svaka sezona sa sobom nosi i nove modele prilagođene vremenskim (ne)prilikama.

Približava nam se promjenjivo vrijeme i hladniji dani pa ćemo se okrenuti drugačijim haljinama od ovih koji su se nosili posljednjih mjeseci, a koji su to modeli najavljeni kao najpopularniji u novoj sezoni pročitajte u nastavku.

CRVENE HALJINE

Započinjemo s jednim od najvećih jesensko-zimskih trendovima za 2020. godinu. To je crvena boja koja će (prema predviđanjima modnih znalaca, ali i trenutnoj ponudi brendova) biti jedna od najpopularnijih. Na raspolaganju su nam apsolutno sve nijanse iz bogatog spektra ove boje, od onih svijetlih i jarkih do zagasitih tamnih.

Iako se crvena često percipira kao boja za neke glamuroznije ili svečane prigode, itekako može biti nosiva i u dnevnim prigodama. Crvena haljina ležernijeg kroja bit će sjajna u kombinaciji s kožnatom jaknom i gležnjačama za neke dnevne izlaske, a za večernje varijante odaberite modele od finijih materijala i spojite haljinu sa štiklama i svečanijom torbicom.

PLETENE HALJINE

S obzirom na to da nam stižu hladniji dani, sve više ćemo posezati za odjećom od debljih i manje prozračnih materijala. Isto vrijedi i kada su u pitanju haljine. Pleteni modeli vraćaju se na velika vrata, a njihova posebnost je u tome što se kasnije tijekom zime mogu nositi na hlače, kao zamjena za pulovere i u kombinaciji s majicama ili košuljama.

Isplati se investirati u pletenu haljinu jer se ona iz sezone u sezonu dokazuje kao svestran jesensko-zimski komad. Odabirom modela u klasičnim popularnim bojama za ovo doba godine poput sive ili bež, u svoju garderobu uvrstili ste odjevni komad koji ćete moći nositi godinama.

KOŽNATE HALJINE

O trendu kožnatih komada pisali smo nedavno. Gotovo da ne postoji kolekcija nekog brenda koja u ovoj sezoni nije obogaćena kožnatim komadima, a uz kapute tradicionalno dominiraju haljine.

Ako ne znate kako biste nosili kožnatu haljinu, ne brinite, mogućnosti za stiliziranje je mnogo. Model bez rukava možete spojiti s bluzom svilenkaste ili satenske teksture, a posebno lijepo haljina će izgledati uz neku bluzu na vezanje koja će joj dati dodatni šarm zahvaljujući mašni. Za hladnije dane kombinirajte je s klasičnom dolčevitom, a nećete pogriješiti ni ako kožnatu haljinu spojite s pletivom. Ova dva materijala vole se javno zahvaljujući različitim teksturama koje se sjajno nadopunjuju.

„BODYCON“ HALJINE

Iza izraza „bodycon“ skrivaju se uži modeli haljina. Ne treba ih miješati s takozvanim „bandage“ modelima jer su slične samo vizualno i u teoriji. „Bandage“ haljine zapravo obgrle figuru i oblikuju je zahvaljujući materijalima od kojih su izrađene, a „bodycon“ modeli nemaju tu ulogu, samo lagano prate liniju tijela i ravnog su kroja. U jesensko-zimskoj sezoni posebno su traženi dugački pleteni modeli s visokim ovratnikom idealni za hladne dane.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...