Jesenska paleta boja: Nijanse koje ćemo uskoro posvuda viđati

- Advertisement -

Ljeto se i službeno polako bliži kraju, a pred vratima je nova modna sezona. Tačnije, sudeći prema situaciji u trgovinama modnih brendova, jesen je već stigla jer s posljednjim danima ljetnog sniženja u ponudu stižu prve jesenske kolekcije.

Tako već sada možemo vidjeti kakve su boje u trendu za nadolazeću sezonu. U kolekcijama slavnih modnih kuća za sezonu jesen/zima 2020. godine istaknulo se 10-tak boja, a većina njih sada je našla svoje mjesto u ponudi „high street“ brendova.

KOBALT PLAVA

Krajem prošle godine institut Panetone objavio je kako je u 2020. klasična plava boja godine. To je mnoge kreativne direktore modnih kuća navelo da dodatno istraže i ostale nijanse, a u kolekcijama je na kraju najviše bila zastupljena takozvana kobalt plava koju se također naziva i kraljevski plavom bojom.

https://www.instagram.com/p/B8j7RKRBdJi/

TAMNOCRVENA

Jesen i zima vole zagasite nijanse, a neke od najljepših nalaze se u tamnocrvenoj paleti. U novoj sezoni možemo ih naći mnogo, a najveća popularnost predviđa se boji crvenog vina. Ovisno o tonovima koje sadrži, takozvana „burgundac“ nijansa klasificira se kao tamna crveno-ljubičasta ili tamna crveno-smeđa boja. Savršeno se slaže s crnom, ružičastom i bijelom, ali i bojom u nastavku koja će također obilježiti nadolazeću jesensko-zimsku sezonu.

https://www.instagram.com/p/B9BmjrAAc2F/

ZLATNA

Svoj novi tamnocrveni odjevni komad spojite sa zlatnim i dobit ćete posebno glamuroznu kombinaciju. Upravo je zlatna trenutno jedan od najvećih jesenskih favorita s modnih pista. Iako je uglavnom smatramo bojom za svečana događanja, uz pažljivo kombiniranje ona itekako može biti dio dnevnih kombinacija. U tome će ove sezone pomoći činjenica da su brendovi proizveli puno više ležernijih dnevnih komada s dodatkom zlatne boje.

https://www.instagram.com/p/CEED1-hhCHQ/

SIVA

Hladni mjeseci postali su nezamislivi bez sive boje. Za jedne pomalo dosadna, a za druge svestrana i praktična, siva boja nameće se kao savršen izbor za gotovo sve prigode jer je neupadljiva i prilagodljiva. Nema sumnje da će izgledati fantastično u kombinaciji s ostalim neutralnim kraljicama poput crne i bijele boje, a ako se ipak želite poigrati s malo efektnijim nijansama, sivu spojite sa zelenom, žutom, crvenom ili ružičastom bojom.

https://www.instagram.com/p/CEePHdCl3Wn/

NARANČASTA

Za one koji jesen i zimu više vole provesti u jarkim nijansama, u novoj sezoni razveselit će jedna posebna boja. To je narančasta. Umjesto nježnih gotovo pastelnih varijanti narančaste, modne kuće predlažu zagasitu nijansu te vizualno dominantu jarku neonsku nijansu narančaste.

https://www.instagram.com/p/B8huZPQHM7_/

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...