Kratka povijest najprovokativnije ljetne haljine i 4 savjeta kako je nositi

- Advertisement -

Jedna od najtraženijih ljetnih haljina među trendsetericama definitivno je takozvana „slip“ haljina. Prošlih godina doživjela je velik povratak, prvi nakon 90-ih u kojima je dosegla vrhunac svoje popularnosti zahvaljujući britanskom supermodelu Kate Moss.

Kada se 1993. godine pojavila na zabavi jedne modne agencije u gotovo providnoj „slip“ haljini dizajnerice Lize Bruce koja apsolutno ništa nije skrivala, šokirala je mnoge. S praznom bocom piva u jednoj ruci i cigaretom u drugoj, manekenka je nonšalantno najavila novi modni trend.

Kate ju je proslavila, a druge slavne žene pretvorile u „must have“ komad, ali ova haljina definitivno nije stvorena za sve prigode pa je u novom valu popularnosti nosimo u malo drugačijim varijantama.

S obzirom na to da zapravo izgleda poput negližea, smatra se vrlo provokativnom, a u nekim situacijama i neprimjerenom.

U svom osnovnom obliku „slip“ haljina napravljena je od tankog materijala satenskog finiša, s tanašnim naramenicama, otvorena je na leđima i eventualno je ukrašena s malo čipke zbog čega dodatno podsjeća na odjevne komade koji su se nekada zapravo nosili kao donje rublje.

Negliže su žene odijevale ispod haljina, posebno onih providnih, ali i svih ostalih. U obliku kakvog danas poznajemo negliže se prvi put pojavio krajem 19. stoljeća i funkcionirao je kao srednji sloj odjeće, onaj između vanjskih komada i donjeg rublja.

„Možete dobiti potpuno različitu percepciju ove haljine. U neukusnim situacijama izgledat će grozno, ali također može izgledati nevjerojatno dobro. Za mene privlačnost te haljine leži u dekonstrukciji i subverziji njezinog seksipila“, kaže Bay Garnett, modni urednik magazina Vouge.

Upravo to možete postići kombiniranjem „slip“ haljine s:

  1. Običnom majicom

Klasična majica kratkih rukava jedan je od najomiljenijih dodataka ovoj haljini. Majicu možete nositi ispod nje, ali također i odjenuti na haljinu. U dnevnim prigodama, ova varijanta izgledat će sjajno u kombinaciji s tenisicama. Uz dodatak pokojeg komada nakita, svečanije torbice i štikli može se pretvoriti i u izdanje za večernju prigodu.

https://www.instagram.com/p/B_lOg9rnJ9B/?igshid=1xa53z7g0g9vt

  1. Košuljom

Eksperimentirajte i s ovom naoko neobičnom, ali vrlo efektnom kombinacijom. S obzirom na to da je dizajnom vrlo jednostavna, „slip“ haljinu sjajno će nadopuniti košulja s voluminoznim rukavima.

https://www.instagram.com/p/B_YDsFOBX3X/?igshid=k8pihdh2d7sr

  1. Kimonom

Kimono napravljen od satenskog ili sličnog laganog materijala prirodno će se spojiti s haljinom. Ovoj kombinaciji obavezno dodajte štikle ili sandale s visokom potpeticom za najbolji dojam.

https://www.instagram.com/p/CAdIt5egTUr/?igshid=11j4tphbwe9l

  1. Hlačama

Najneobičnija, ali i najzanimljivija kombinacija. Ako ste pomislili da haljinu ne možete nositi na hlače, prevarili ste se jer to već naveliko prihvaćen trend.

https://www.instagram.com/p/Ba4a5-JFFQD/?igshid=5nmbu9j3vucu

https://www.instagram.com/p/9Vtkwow3bE/?igshid=sfouj4fnqb09

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...