Modeli „ružnih“ cipela kojima će se svi čuditi ovog proljeća

- Advertisement -

Trendu ružnih cipela ne vidi se kraj. Izraz „ružne cipele“ danas je službeni naziv za sve modele čudnog i često oku neprivlačnog dizajna, a nastao je doslovnim prijevodom izraza „ugly shoes“ kojim se na anglosaksonskom govornom području opisuju pomenuti modeli.

Posljednjih godina svaka nova sezona donese nam neke cipele kojima se iščuđavamo, a isto nas čeka i ove proljetno-ljetne sezone.

SANDALE

Modni stručnjaci najavljuju da će nas ove godine zabavljati takozvane ružne sandale. Njih je još prošle sezone najavio škotski modni dizajner Christopher Kane svojim bizarnim modelom koji je zapravo hibrid sandale, tenisice i štikle.

Model ukrašen malim kristalima ima spiralnu potpeticu i trenutno je rasprodan, a svojevremeno se prodavao po cijeni od 1995 američkih dolara (3508 KM).

Modna kuća Valentino pripremila je modele sandala koji su ukrašeni perjem, neobičnim dodatkom koji se obično viđa na glamuroznim štiklama, a ne otvorenim ljetnim sandalama.

TENISICE

Stižu i novi modeli ružnih tenisica. Među najpopularnijima su oni modne kuće Balenciaga koja je lansirala i neobičan isprepleteni model u različitim nijansama.

Modna kuća Gucci na tržište je izbacila i tenisice s debelim potplatima ukrašene blještavim kristalima, a modelom koji se zove „Rhyton“ najavljuju i trend iznošenih cipela.

Tako danas možete potrošiti pravo malo bogatstvo za tenisice koje izgledaju kao da su već nošene godinama.

Kraljica „ružnih“ cipela, britanska dizajnerica Stella McCartney, lansirala je novi model svojih tenisica Eclypse koje sada imaju masivnu platformu.

GLEŽNJAČE

Nakon tenisica s debelim potplatima, očekuje se velika popularnost sličnih modela gležnjača. Od klasičnih vojničkih čizmica do uobičajenih elegantni modela s potpeticom, sve ove cipele sada dolaze u varijanti s masivnim potplatima, a već ih je moguće pronaći i u ponudi komercijalnih modnih brendova.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...