Modiko modni djelatnici na velesajmu Fashion.Hr Industrija

- Advertisement -

Od 30. septembra do 2. oktobra 2011. na drugom izdanju Zagrebačkog sajma mode Fashion.Hr Industrija učestvovat će i bosanskohercegovački modni dizajneri, članovi udruženja modnih djelatnika i kostimografa “Modiko”.

Fashion.Hr je najveći regionalni modni događaj koji je pokrenuo projekat sajam mode Fashion.Hr Industrija. Cilj projekta je stvaranje kvalitetne poslovne platforme na kojoj bi se susretali dizajneri, industrija, potencijalni buyeri iz Hrvatske i regije.

Prošle godine se na prvom sajmu na površini od 6.000m2 okupilo 57 izlagača sa više od 10.000 posjetilaca. Ove sezone sajam poprima regionalni karakter gdje se očekuje više od stotinu izlagača. Tokom tri dana sajma goste uz jedinstvenu modnu ponudu očekuje niz atraktivnih sadržaja i događanja – dnevne modne revije, dizajnerski paviljoni, izložbe modnih fotografija, projekcije odabranih filmova i zanimljive tematske diskusije i edukativni paneli.

Uprkos nepostojećoj finansijskoj podršci vlade i kulturnih organa, Bosnu i Hercegovinu će ove godine predstavljati 11 dizajnera i modnih profesionalaca. Na specijalno dizajniranom paviljonu od 50m2 učestvovat će modni dizajneri Amna Kunovac-Zekić, Jasna Hadžimehmedović-Bekrić, Lena Stefanović, Lejla Hodžić, Kao Pao Shu, Ata Omerbašić, Milan Senić, Sanja Džeba, SheYou, Belma Lizde-Kurt i stilistica i modna novinarka Gasha Miladinović.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...