Najpoželjniji modeli: 5 trendi sakoa koje se isplati imati u ormaru ove sezone

- Advertisement -

Sakoi su nezaobilazni dio jesenske garderobe. Kada se zasitimo balonera i jakni, tu su sakoi koji se mogu nositi u svim prigodama. Provjerite koji će modeli biti najpoželjniji u narednim mjesecima.

LJUBIČASTI MODELI

Krenimo od modela u boji koja dominira ponudom u jesensko-zimskoj sezoni. Ljubičasta se već nameće kao jedan od najvećih ovosezonskih trendova. Ova popularna boja nastaje miješanjem crvene i plave, a specifična je baš zato što u sebi sadrži tonove i jedne i druge boje. Jako je glamurozna, pogotovo tamnije i zagasite nijanse ljubičaste, a svijetlije i nježnije nijanse idealne su za obožavateljice romantičnijih odjevnih komada.

Kada birate sako za dnevne prigode poput odlaska na posao, zadržite se na klasičnim krojevima koji su primjereni za takve situacije. Ako pak trebate model za neko svečanije događanje, onda se malo poigrajte i odaberite sako zanimljivijeg kroja, s detaljima poput voluminoznih rukava ili pak model koji se u struku može stegnuti remenom.

CRVENI MODELI

Rame uz rame s ljubičastom bojom ove sezone stoji vječna crvena. Ovisno o kulturi, crvena boja ima različito značenje. Tako se u mnogim azijskim zemljama smatra simbolom sreće i zadovoljstva, a u drugim zemljama diljem svijeta crvena boja simbolizira strast i ljubav. Zato i ne čudi to što je mnogi smatraju zavodničkom bojom, a crvene haljine uvijek su među najzapaženijima na raznim svečanim dodjelama nagrada.

S obzirom na popularnost crvene boje ove sezone, vrijeme je da je uvrstimo i u klasične dnevne kombinacije. Uz pomoć crvenog sakoa za tren ćete razigrati najobičnije traperice i majicu ili neku bluzu, a isto vrijedi i za ostale klasične modele hlača ili suknji.

KOŽNATI MODELI

Da ste proteklih sezona poželjeli kožnati sako, vjerojatno biste imali problem s pronalaskom takvog modela jer je cijenom pristupačna ponuda kožnatih komada uglavnom bila svedena na klasične jakne. Ove godine u ponudi komercijalnih brendova možete pronaći sve pa tako i kožnati sako klasičnog kroja koji može biti sjajna i praktična zamjena motociklističkim jaknama.

MODELI OD TVIDA

Kakva bi to bila jesensko-zimska sezona bez ovog obožavanog materijala za hladnije dane? Ne samo da će vas sako od tvida utopliti kada temperature malo padnu, nego će vaše kombinacije izgledati jako elegantno. Modeli sakoa od tvida jednostavno u sebi imaju nešto profinjeno, pogotovo kada se spoje s lijepom bluzom i malo decentnog nakita.

Naravno, ne morate se zadržati samo na takvim kombinacijama. Ako želite biti u trendu, sako od tvida ove sezone kombinirajte s kožnatim hlačama ili suknjom.

MODELI OD BARŠUNA

Još jedan traženi materijal za ovu sezonu je i baršun. S obzirom na to da je riječ o toplom materijalu, ne čudi da odjevni komadi od baršuna vrhunac popularnosti doživljavaju tijekom jeseni i zime.

Ako ste u potrazi za efektnim sakoom kojim ćete nadopuniti svoju garderobu, odaberite baršunasti model koji je vrlo svestran jer njime možete malo podignuti obične dnevne kombinacije, ali i zaokružiti glamurozniju večernju kombinaciju.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...