Nova sezona pred vratima: 7 trendova koji bi mogli dominirati ove jeseni

- Advertisement -

Kada govorimo o proizvodnji, nema industrije u kojoj je utjecaj medija toliko jak koliko utjecaj Voguea na zbivanja u modnoj industriji. Kada ovaj cijenjeni magazin pregleda kolekcije predstavljene na sedmicama mode i pojedine viđene dizajnerske elemente proglasi novim trendom, komercijalni brendovi pod utjecajem tih predviđanja odmah započinju s osmišljavanjem svojih novih odjevnih komada.

Vogue je osnovan i prvi put izdan davne 1892. godine u New Yorku. Tada je bio sedmičnik, a kasnije je postao mjesečnik. Prvo međunarodno izdanje magazina, ono britansko, lansirano je 1916. godine, a danas sveukupno postoji 23 međunarodna izdanja.

https://www.instagram.com/p/CC6IQQ3lbx1/

Magazin 1996. godine dobiva i svoje prvo online izdanje, a domenu Vogue.com prvo je koristio britanski Vogue. Tek se 2009. godine američko izdanje seli na ovu domenu, a britansko dobiva svoju, baš kao i ostala međunarodna izdanja.

Vogueu bezrezervno vjeruju i obični ljubitelji mode koji redovito prate najavljene trendove, a njih bi moglo zanimati što magazin preporučuje za nadolazeću sezonu.

„Zimska mantra: privlačnost maštovitog bezvremenskog stila. Dokaz ove tvrdnje dolazi u obliku mješavine svakakvih trendova, od romantičnih, darkerskih, boemskih i buržoazijskih do seksipilno šarmantnih i ekstra voluminoznih. Trendovi za jesen/zimu 2020. su eklektični i raznovrsni, sposobni adaptirati se osobnosti pojedinca. U 2020. sve dolazi u pravoj dozi ili drugim riječima – odaberite od svega pomalo kako biste konstruirali vlastiti stil“, piše Vogue.

Prema njihovim predviđanjima, ovo su neki od trendova koji će dominirati za nekoliko mjeseci:

  1. Naglašena ramena. Lajtmotiv jesensko-zimske sezone prepoznatljiv je trend nastao pod utjecajem nezaboravnih osamdesetih.
  2. Boemski šik. Ova mješavina stilova zapravo je hibrid luksuznih i hipi komada, a rezultat je šik elegancija s etno elementima.
  3. Bajkerski komadi. S prestankom toplih dana i prvim naznakama hladnijeg vremena, koža se vraća u naše ormare. Jakne su već odavno standardni kožnati komadi u ormaru, ali ove jeseni nećete pogriješiti ako ga nadopunite kožnatom suknjom, hlačama pa čak i kombinezonom ili haljinom.
  4. Volani. Ne nazire se kraj popularnosti ovog romantičnog ukrasnog detalja na odjeći koji svaki odjevni komad pretvara u ženstveni modni adut.
  5. Teksture i nijanse inspirirane srebrom. Metalik je i dalje „in“, ali i sve druge teksture koje vizualno podsjećaju na srebro.
  6. Pelerine i plaštevi. Zaboravite na obične kapute jer će ove jeseni i zime glavni hit biti ovi znatno efektniji vanjski odjevni komadi.
  7. „Color block“. Prilikom odabira boja slobodno budite malo odvažniji jer je tehnika spajanja nekomplementarnih nijansi opet u modi.
- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...