Odgođen najiščekivaniji modni događaj u godini – Met Gala

- Advertisement -

Met Gala, najveći i najiščekivaniji modni događaj u godini, posljednji je u nizu velikih događanja koje je odgođeno zbog koronavirusa.

U saopštenju za Voguea ovu vijest potvrdila je urednica američkog izdanja časopisa Anna Wintour. Met Gala se, kao i uvijek do sad, trebala se održati prvog ponedjeljka u maju u njujorškom muzeju Metropolitan, koji je uz američki Vogue inače organizator, a novi datum ovisi o razvoju situacije s koronavirusom u svijetu, piše Vogue.

Met Gala je bez sumnje jedan od najvećih modnih događaja u godini, a za njega se zvijezde iz svijeta muzike, filma i mode pripremaju mjesecima kako bi na crvenom tepihu pokazali najglamuroznije i najekstravagantnije kreacije s potpisom najprestižnijih modnih kuća i dizajnera.

Tema ovogodišnje Met Gale je „O vremenu: Moda i trajanje“. Ova tema širokog spektra uzvanicima omogućuje da inspiraciju za svoje outfite pronađu u modi tokom posljednjih 150 godina, a neće pogriješiti ni s nekim bezvremenskim izdanjem, objasnio je za NY Times Andrew Bolton, glavni kustos Instituta za kostime u muzeju Metropolitan.

Uz Annu Wintour, prošlogodišnji domaćini Met Gale bili su Lady Gaga, pjevač Harry Styles, teniserka Serena Williams i Guccijev dizajner Alessandro Michele, a ove godine će rame uz rame s Annom stajati Nicolas Ghesquière, glavni dizajner Louis Vuittona te glumice Emma Stone i Meryl Streep.

https://www.instagram.com/p/B7ZCx6nHkjF/

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...