Plus-size moda – 5 savjeta koji će vam pomoći da izvučete maksimum iz svake odjevne kombinacije

- Advertisement -

Iako su plus-size modeli već odavno pronašli svoje mjesto na modnim pistama, realnost je ta da su modni trendovi ipak i dalje najčešće fokusirani ka mršavicama i ženama sa savršenim proporcijama, što svakako otežava prilagođavanje modnim stilovima, ukoliko su obline ukras vaše figure.

Piše: Sanja Savić

Na svu sreću, danas postoji veliki  broj dizajnera koji kreiraju odjeću isključivo za punije žene, ali i savjeta koji mogu pomoći da se i u plus-size odjeći osjećate lijepo i u trendu, bez obzira da li se radilo o haljinama ili svakodnevnim kombinacijama.

  1. Znajte razliku između uskog i preuskog

Lagane „wrap“ haljine i suknje iznad koljena koje prate liniju tijela će istaknuti oblik pješčanog sata, a to će svakako učiniti da izgledate ženstvenije, ali i mršavije. Ipak, naučite razliku između odjeće koja pristaje vašoj figuri i one koja je jednostavno preuska. Ukoliko ste odabrali haljinu koja odgovara vašim proporcijama, u tom slučaju ne bi trebalo da se vide linije bilo kakvog donjeg veša ispod, jer u suprotnom – zanajte da je preusko!

https://www.instagram.com/p/BoFHSy6HXUL/

Životinjski i cvjetni uzorci mogu izgledati vrlo lijepo na punijoj građi, iako ih mnoge žene izbjegavaju zbog tendencije da vizuelno šire. Ipak, to nije uvijek slučaj, treba samo da pronađete print koji vam odgovara. Ovakve haljine su idealan izbor za specijalne prilike.

https://www.instagram.com/p/BhwMiSkn6Gu/

  1. Neka steznjak bude vaše tajno oružje

Svakoj ženi je ponekad potrebno malo zatezanja, zaglađivanja i potpore, bez obzira o broju kila. Općenito, zaglađen predio trbuha i kukova može učiniti da izgledate profinjenije i uglađenije u odjeći koju nosite.

https://www.instagram.com/p/Bj53LbYnqPR/

  1. Ne nosite tajice kao hlače

Iako su mišljenja podjeljena kada je riječ o tajicama umjesto hlača, one su ipak namjenjene da se nose ispod odjeće, posebno ukoliko imate nekoliko kila viška. Postoji razlog zašto se tajice prodaju s čarapama i dodacima u prodavnicama.

Umjesto njih, nabavite tzv. džeginsice. Uparite ih sa širokom košuljom ili bluzom za moderan casual izgled. Khloe Kardashian je odličan primjer kako ovakve kombinacije mogu odlično pristajati djevojkama sa oblinama.

https://www.instagram.com/p/BmrljZWgnL7/

  1. Nijedan outfit nije potpun bez odgovarajućih cipela

Obratite pažnju na cipele koje nosite, one mogu unaprijediti, ali i unazadati svaku kombinaciju koju nosite.

Izbjegavajte cipele sa trakama i kaiševima oko gležnjeva jer one mogu učiniti da noge izgledaju kraće. Klasične salone u neutralnoj boji će vizuelno pružiti najčišću liniju i učiniti vaše noge dužim.

https://www.instagram.com/p/-2KNGJmGCm/?utm_source=ig_embed

  1. Ukoliko je to potrebno, prekrojite i prilagodite odjeću

Dobar krojač je tajno oružje svake žene. Većina robnih kuća i butika nudi zaista veliki izbor veličina i modela, ali ponekad neke komade jednostavno moramo skratiti, suziti ili prekrojiti.

Nošenje odjeće koja savršeno pristaje vašoj figuri može napraviti ogromnu razliku između užasnog i sjajnog.

https://www.instagram.com/p/BHxU3RVjbwr/?utm_source=ig_embed

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...