Moda

Preorjentisali se sa mode: Belma Tvico tim prokrenuo proizvodnju zaštitne opreme

0

Belma Tvico tim je prije nekoliko dana najavio obustavu svojih proizvodnih aktivnosti vodeći se naredbama i preporukama Kriznog štaba Federacije Bosne i Hercegovine, ali i suosjećajući se sa svima onima koji u ovim teškim trenucima ulažu ogromne napore kako bismo ostali zaštićeni i sigurni.

“Tu prvenstveno mislimo na zdravstvene radnice i radnike, pripadnice i pripadnike policijskih službi, uposlenice i uposlenike sanitarnih inspekcija, i sve vrijedne volonterke i volontere koji nesebično izlaze na teren kako bi pomogli najranjivijim kategorijama našeg društva, saopćili su.

Processed with VSCO with a4 preset

U znak solidarnosti sa njima, dodaju dalje, odlučili su ostati kući i na taj način dati svoj doprinos u suzbijanju zdravstvene krize uzrokovane širenjem virusa COVID-19.

“Ipak, vidjeviši u kakvim uslovima obavljaju svoje poslove, suočavajući se sa manjkom osnovne zaštitne opreme kao što su odijela i maske, osjetili smo obavezu i dužnost da im pomognemo. Kao društveno odgovorna kompanija, preraspodijelili smo svoje proizvodne kapacitete i posljednjih nekoliko dana vrijedno radili na izradi jednokratnih i višekratnih zaštitnih odijela, te maski za lice koje smo isporučili javnim službama u nadi da ćemo im barem u određenoj mjeri olakšati posao. Do okončanja vanrednog stanja u Sarajevu i ostatku Bosne i Hercegovine, bit ćemo posvećeni isključivo ovoj vrsti proizvodnje. Imajući u vidu da je naš proizvodni pogon limitiran, odnosno da se ne može mjeriti sa kapacitetima industrijskih pogona, apelujemo na proizvođače tekstilnih proizvoda u BiH da svoje pogone u ovom trenutku usmjere ka izradi zaštitne opreme koja je neophodna za bezbjedan rad. Vjerujemo da ćemo lakše i brže prebroditi ove teške dane ukoliko budemo djelovali zajedno, navode dalje.

Processed with VSCO with a4 preset

Kako ističu, svoje aktivnosti nastavljaju provoditi vodeći računa o vlastitoj bezbjednosti i bezbjednosti naših poslovnih partnera, pridržavajući se strogo svih preporuka o redovnoj dezinfekciji naših radnih prostora.

LIFE:  Hrvatska: Broj zaraženih i dalje u progresivnom porastu

“Koristimo ovu priliku i da se zahvalimo svima koji su nam pomogli u realizaciji ovih vanrednih aktivnosti, posebice onima koji su nam ustupili potreban materijal za izradu zaštitne opreme. Apelujemo na sve građanke i građane Bosne i Hercegovine da ostanu kući i na taj način spriječe daljnje širenje ovog virusa. Kada za to dođe vrijeme, ponovo ćemo se okupiti da širimo i slavimo život, ljubav, međusobno poštovanje i modu, zaključuju iz tima Belmce Tvico.

Facebook komentari


Nova dva potvrđena slučaja infekcije koronavirusom, po jedan u Bihaću i Visokom

Previous article

Zagreb: Od posljedica ozljeda zadobivenih u zemljotresu preminula 15-godišnja djevojčica

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Moda