Prvi modni forum “Rewriting fashion: We can create change, together!”

- Advertisement -

Prvi modni forum “Rewriting fashion: We can create change, together!“ bit će održan u sarajevskom Klubu 1 u četvrtak 25. aprila u organizaciji FBL magazina.

Forum će na jednom mjestu okupiti modne dizajnere i dizajnerice, urednice lifestyle magazina, fotografe i fotografkinje i modne entuzijaste koji će razmijeniti ideje i iskustva s uvjerenjem da zajedno mogu napraviti promjene na modnoj sceni u Bosni i Hercegovini.

Šest dijelova foruma povest će vas putem nastanka modnih kolekcija. Od ideje i skice, finalnog izgleda i plasmana pa sve do konzumenta na tržištu Bosne i Hercegovine.

Kroz razgovore sa panelistima i panelistkinjama upoznat ćemo vas s kakvim sve izazovima i problemima se susreću konstruktori, krojači, modni dizajneri, urednice magazina i časopisa, fotografi i fotografkinje i modeli u zemlji u kojoj je modna industrija na margini društva.

Forum je mnogo više od prilike da se razmijene iskustva i nauče neke nove stvari. Vjerujemo da je dijalog baza za kreativnost i inovativnost. Samo kao zajednica možemo biti dio rješenja!“, navela je glavna i odgovorna urednica FBL magazina, Besima Svraka te pozvala sve zainteresovane modne entuzijaste da prijave za učešće na forumu na kojem je broj mjesta ograničen, dostave putem emaila info@fbl.ba.

PROČITAJTE JOŠ:  Otvoren berber od milion KM: Irfanu Tepiću prvi čestitali Ramo Isak, Sejo Brajlović i Gabrijel Čabro

Pored panel diskusija na forumu će posebna pažnja biti posvećena izložbenom i prodajnom showroomu u kojem će mladi modni dizajneri i dizajnerice moći predstaviti svoje kreacije. Uz prostor, modele i priliku da prezentuju vlastiti rad, mladi dizajneri i dizajnerice imat će priliku dobiti savjete od najznačajnijih modnih kreatora i kreatorica u BiH.

Pozivamo mlade dizajnere i dizajnerice da do 21. aprila pošalju fotografije svojih radova na showrom@fbl.ba i napišu nekoliko rečenica o svom brandu. Stručni FBL tim izabrat će najzanimljivije“, naglasila je Svraka.

Program Foruma

10:00 – 10:30 Moda danas / Emina Gavrić

10:30 – 12:15 Šta znači biti modni dizajner/dizajnerica u Bosni i Hercegovini?

PROČITAJTE JOŠ:  Otvoren berber od milion KM: Irfanu Tepiću prvi čestitali Ramo Isak, Sejo Brajlović i Gabrijel Čabro

moderatorica: Gasha Miladinović

panelisti / panelistkinje: Milan Senić, Marko Feher, Selma Berlisalić Starfinger, Belma Tvico, Nataša Erić, Hatidža Nuhić, Tea Zubović, Anida Kapo, Neira Sinanbašić, Jasna Hadžimehmevodić-Bekrić, Amna Kunovac-Zekić

12:15 – 12:30 pauza

12:30 – 14:15 Moć iza lense

moderatorica: Besima Svraka

panelisti / panelistkinje: Almin Zrno, Vanja Lisac, Nikola Blagojević, Midhat Poturović, Aleksandar Arsenović, Edvin Kalić, Aida Redžepagić

14:15 – 15:15 pauza

15:15 – 17:00 Ko se boji Anne Wintour, još?

moderatorica: Amra Zvizdić panelistkinje: Amela Keserović, Dijana Ćavar, Jelena Joksimović, Ines Mešević, Mersiha Drinjaković, Mea Zubac Musa, Dijana Tepšić, Slobodanka Lizdek, Maja Čengić, Elma Zećo

17:00 – 17:15 pauza

17:15 – 18:15 prezentacija Tekstilnog odsjeka Univerziteta u Bihaću / TOBI

18:15 – 20:00 Svijet provučen kroz filtere društvenih mreža

moderator: Jaan Amir Alić

panelisti / panelistkinje: Baris Šabić, Ina Čano, Erna Saljević, Džejla Glavović

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...