Rihanna predstavlja svoju prvu Fenty luksuznu odjevnu liniju

- Advertisement -

Početkom ove godine Rihanna je preselila u London, i kako kaže, među najdražim stvarima u kojima trenutno uživa zbog promjene mjesta stanovanja jeste činjenica da može slobodnije šetati kvartovima i da često uspijeva proći incognito.

Razlog preseljenja u britansku prijestolnicu je blizina timu sa kojim radi na prvoj odjevnoj liniji brenda Fenty, koja se dizajnira u Parizu a proizvodi u Italiji.

Nova Fenty linija za LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton), luksuzni konglomerat koji posjeduje i upravlja brendovima kao što su Dior, Celin i druge modne kuće, povjerio je upravljanje vodećom luksuznom modnom kućom Fenty 31-godišnjoj Rihanni, koja je trentno osim u svijetu mode, angažovana i na pripremi novog albuma u regge stilu.

Lansiranje prve odjevne Fenty linije planirano je u Parizu, 24. maja, a od 29.  maja bit će dostupna online, na Fenty-jevoj web stranici. Mjesečno, nekoliko novih proizvoda bit će ekskluzivno dostupno samo online.

“Polako sam se uvodila u svijet mode. Prvo noseći modele, kupujući ih, potom sam postala prepoznatljiva sa vlastitim stilom a onda je tek uslijedila kolaboracija sa brendovima. Nikada nisam imala namjeru samo da stavim ime na nešto i onda da prodajem licencu. Vrlo sam uključena i posvećena, i htjela sam plako da učim i steknem priznanje kao dizajner”, kaže Rihanna.

Modeli će se prodavati do broja 18 (US), a linija će biti “maksimalno van kontrole”.

U pop-up radnji u Marais distriktu u Parizu već u srijedu naveče u prodaji naći će se odjevni predmeti i asesoari iz nove linije, među kojima o oversized sunčane naočale po cijeni od $460 i denim korzet mini haljina po cijeni od $810.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...