LifeModa

Sarajka Amina Hasanbegović nova je Miss Turizma BiH

0
Amina Hasanbegović: Foto Selma Malagić

Sarajka Amina Hasanbegović nova je Miss Turizma Bosne i Hercegovine i ona će sredinom narednog mjeseca predstavljati našu zemlju na svjetskom takmičenju u Kini.

– Drago mi je da sam ponijela glavnu titulu i da idem na jedno veliko svjetsko takmičenje ljepote. Mojoj sreći nema kraja. Nije mala stvar predstavljati svoju domovinu na svjetskom takmičenju u konkurenciji stotinu djevojaka sa cijele planete – kaže Amina Hasanbegović koja ističe da ima veliku podršku Bogdane Trifković, vlasnice licence i nekadašnje Miss Earth BiH.

Amina je dobro poznato lice ljubiteljima mode u našoj zemlji, a već je na nekoliko takmičenja ljepote prije Miss Turizma imala zapažena učešća. Prošle godine je na takmičenju “Miss Earth BiH“ osvojila titulu prve pratilje.

LIFE:  Bečki stručnjaci razvili novu metodu recikliranja starog tekstila

U februaru se na takmičenju Miss Balkana koje je održano u Banjoj Luci, u jakoj konkurenciji ljepotica iz Bugarske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine okitila lentom druge pratilje.

Amina Hasanbegović: Foto Selma Malagić

– Već sada me ljudi prepoznaju na ulici. Iako sam dosta mlada, u svijetu modelinga sam napravila mnogo za kratko vrijeme. Ponosan sam na sebe. Već sada imam dosta ponuda velikih kompanija, a nedavno sam radila i kampanju za Sarajevski kiseljak – kaže Amina koja je nakon završenog školovanja u Trećoj gimnaziji u Sarajevu upisala Fakultet političkih nauka u Sarajevu smijer pedagogija.

 

Facebook komentari


Foto: Zavirite u čarobni antički grad Liciang u podnožju Himalaja

Previous article

H&M i kultni britanski brand, Richard Allan, kreirali žensku kolekciju

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Life