Situacije u kojima nikada ne bismo trebali nositi traperice

- Advertisement -

Modna pravila su smišljena kako bi se kršila, ali možemo li stvarno ignorirati neka od njih? Nema odjeće, cipela ili dodatka o kojem modni stručnjaci nemaju mišljenje, a odavno su osmislili i odjevni bonton.

Tako prema starim pravilima ponašanja traperice ne bismo smjeli nositi u određenim situacijama. Naravno, neki se s ovim slažu, a drugi misle da takvo razmišljanje treba ignorirati jer su se i moda i modni bonton znatno promijenili u posljednjih 20-tak godina. U nastavku donosimo kada i gdje su traperice nepoželjne i sami zaključite imaju li ova pravila smisla.

Traperice ne bismo smjeli nositi…

  1. NA NEČIJEM VJENČANJU

Čak i kada su opuštena, vjenčanja su i dalje svečana prigoda u kojoj bismo trebali nositi svečaniju odjeću, a traperice u tu kategoriju ne ulaze.

  1. NA RAZGOVORU ZA POSAO

Upravo ova stavka izaziva najviše polemika. Razgovori za posao ne vode se uvijek u formalnoj situaciji ili na formalnom mjestu poput ureda. Zato mnogi s pravom smatraju kako se pravilo o nenošenju traperica ne mora uvijek primijeniti u ovoj situaciji. S druge strane, modni znalci su neumoljivi. Prema njihovom mišljenju, obične crne hlače uvijek su bolji odabir od traperica i poslat će bolju poruku potencijalnom poslodavcu.

  1. U KULTURNIM INSTITUCIJAMA

Nekada je bilo nezamislivo otići u kazalište, umjetničku galeriju ili sličnu kulturnu instituciju u trapericama. Danas ih sve više viđamo na tim mjestima, ali modni klasičari to i dalje smatraju velikom greškom.

  1. NA SPROVODU

Najbolja odjeća nekada se čuvala u ormaru i vadila iz njega u rijetkim prigodama koje uključuju i onu najtužniju – sprovod. Većina ljudi smatra kako se odabirom primjerene odjeće iskazuje poštovanje prema pokojniku. S obzirom na to da se traperice smatraju neformalnom odjećom, po mnogima nisu primjerene za sprovode.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...