Stil koji se kopira: Ovo su modne kraljice Instagrama

- Advertisement -

S pojavom Instagrama dogodila se eksplozija takozvanih influensera, ljudi iz različitih područja koji (s marketinškog stajališta) imaju utjecaj na svoje pratitelje i njihove kupovne odluke.

Najjača niša po tom pitanju definitivno su modni influenseri. Očekivano, u njoj prednjače žene koje su zahvaljujući svom stilu stekle ogroman broj pratitelja. Njihov stil velika je inspiracija ženama diljem svijeta koje redovito kopiraju njihove kombinacije i kupuju komade iz njihovih kolekcija.

Chiara Ferragni (19.8 miliona pratitelja)

Talijanska blogerica, modna dizajnerica i poduzetnica svoj uspon prema karijeri uspješne modne influenserice započela je 2009. godine kada je pokrenula blog pod nazivom “The Blonde Salad”. Samo dvije godine kasnije, teen izdanje magazine Vogue proglasilo ga je blogom godine, a njezin profil na Instagramu tada je već imao milion pratitelja, što je u to vrijeme bila spektakularna brojka. Zahvaljujući uspjehu bloga, surađivala je s brojnim imenima iz modne industrije poput modnih kuća Dior, Chanel i Louis Vuitton. Chiara je pokrenula i svoj modni brend te je 2017. otvorila svoj prvi butik u Milanu.

https://www.instagram.com/p/B_AOOXcpgzd/

Camila Coelho (8.8 miliona pratitelja)

Brazilska ljepotica na scenu je stupila 2010. godine. Dio je velike blogerske mreže Fhits koju je osnovala slavna modna poduzetnica Alice Ferraz. Osim popularnosti na Instagramu, Camila se može pohvaliti i sjajnim rezultatima na YouTubeu koje je postigla zahvaljujući svojim tutorijalima. Vodi dva uspješna kanala, jedan na engleskom i jedan na portugalskom jeziku, a prošle godine i ona se upustila u poduzetničku karijeru osnivanjem modnog brenda “Camila Coelho Collection”.

https://www.instagram.com/p/B9SatXGBTn1/

Olivia Palermo (6.4 miliona pratitelja)

Ova Amerikanka bila je pripadnica visokog društva kada je 2008. godine postala dio reality emisije “The City” koja se emitirala na televiziji MTV. Emisija je pratila život nekoliko mladih žena koje su živjele u New Yorku, a među njima je bila i Olivia koja je tijekom perioda emitiranja prvo radila za dizajnericu Diane Von Furstenberg, a kasnije i za magazin Elle. Nakon potpisivanja ugovora s talent agencijom Wilhelmina International Inc. počela je stvarati svoj brend. Bila je lice raznih modnih kampanja i pojavila se na brojnim naslovnicama, a odradila je i velik broj dizajnerskih suradnji s raznim brendovima.

https://www.instagram.com/p/B-2_es9gHM1/

Aimee Song (5.5 miliona pratitelja)

Blog “Song of Style” koji je Amerikanka Aimee Song pokrenula 2008. godine originalno se trebao više baviti dizajnom interijera. Kada je Aimee primijetila da su njezini najposjećeniji postovi upravo oni posvećeni modi, odlučila je promijeniti smjer. Fokusirala se na svoj osobni stil i to joj je donijelo velik uspjeh. I Aimee je u međuvremenu pokrenula svoj brend nakita i odjeće, a uz modnu karijeru i dalje se uspješno bavi dizajnom interijera.

https://www.instagram.com/p/B5DU7B-nAGW/

Jeanne Damas (1.3 miliona pratitelja)

U usporedbi s prethodno navedenim influensericama, Francuskinja Jeanne Damas ima najmanji broj pratitelja, ali to ne znači da je manje uspješna. Nekadašnja blogerica koja svojevremeno studirala glumu osvojila je pažnju ljubiteljica mode diljem svijeta svojim jednostavnim šik kombinacijama. Gotovo preko noći postala je djevojka o kojoj pišu svi veliki modni magazini. Ona nije čekala milione pratitelja da bi osnovala svoj modni brend. Kada je 2016. pokrenula “Rouje”, imala je nešto manje od 200 hiljada pratitelja. Rizik se isplatio jer su sve trendseterice odmah poželjele nositi njezine odjevne komade kako bi se približile legendarnom francuskom stilu odijevanja.

https://www.instagram.com/p/B2Ors_VCMju/

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...