Stilske prekretnice: Ove TV serije ostavile su neizbrisiv trag na modu

- Advertisement -

U kontekstu mode, neke serije prođu nezapaženo jer odjeća ne igra gotovo nikakvu ulogu u životu i razvoju likova ili radnji.

S druge strane, postoje serije koje su zbog promišljenog pristupa stiliziranju pokrenule brojne trendove, ostavile neizbrisiv trag na modu i fiktivne likove pretvorile u prave modne ikone koje se do danas pamte i kopiraju.

“Charlie’s Angels”

Stil sedamdesetih godina prošlog stoljeća najbolje je utjelovila kriminalistička serija “Charlie’s Angels” koju je producirao legendarni Aaron Spelling. Serija koja se prikazivala od 1976. do 1981. godine, u prvu sezonu ušla je s glumačkom trojkom koja je postala prava modna inspiracija.

https://www.instagram.com/p/B3yqjAvltQn/

Kombinacije i frizure koje su Farrah Fawcett, Kate Jackson i Jaclyn Smith nosile na malim ekranima kopirale su žene diljem svijeta. Bez obzira na to jesu li nosile sportske, ležerne ili elegantne kombinacije, uvijek su bile modno usklađene do zadnjeg detalja.

https://www.instagram.com/p/B75T-zrHXlU/

“Dynasty”

Čarlijevi anđeli polako su se povlačili s televizije kada je s emitiranjem započela serija koja će u modnom smislu obilježiti osamdesete. Naravno, bila je to “Dinastija”, kultna američka sapunica televizijske mreže ABC. Najveća modna ikona ove serije definitivno je bila Alexis Carrington Colby koju je kroz osam sezona, do samog finala, glumila Joan Collins. Upravo je ona zaslužna za glamurozan stil lika koji je tumačila. Naime, glavni stilist serije, Nolan Miller, drugačije je zamišljao Alexis.

https://www.instagram.com/p/BynS-w-Air3/

“Kada smo se prvi put upoznali, rekao mi je da me želi vidjeti u kratkom sakou od tvida, u košulji s kragnom i malim šeširićem po uzoru na Jackie Kennedy. Rekla sam mu da to neće ići tako. Moj lik nije takav. Moram nositi ‘haute couture’, moram. Nedugo prije toga bila sam u Parizu, vidjela kolekciju Pierrea Cardina i Yvesa Sainta Laurenta. Od trenutka kad sam pročitala scenarij, znala sam kako ću glumiti Alexis. Ona je utjelovljenje haute couture mode“, ispričala je Joan. Priznala je da nije mogla zadržati odjeću koju je nosila na setu, ali zato je nekoliko komada koji su joj se najviše svidjeli – ukrala.

https://www.instagram.com/p/Byh_q8UAd76/

“Fresh Prince of Bel Air”

Glamurozne 80-te smijenile su ležerne 90-te. Hip hop kultura širila se SAD-om brzinom munje, a zatim i ostatkom svijeta, kako u muzičkom tako i u modnom smislu. Will Smith, glavna zvijezda ove obiteljske humoristične serije koja se emitirala od 1990. do 1996. godine, prvi je put na male ekrane donio takozvani ulični stil.

https://www.instagram.com/p/B-znBNiAxkE/

Vrećaste hlače, šarene majice, trenirke i šilterice bile su neizostavan dio njegove garderobe, ali našlo se tu mjesta i za sakoe. Naravno, u kombinaciji s tenisicama i majicom ukrašenom ludim printom jer je Will u svakom trenutku ostao vjeran svom unikatnom stilu. Interes za kombinacijama iz ove serije ne jenjava pa je slavni glumac prošle godine lansirao modnu kolekciju “Bel-Air Athletics” inspiriranu upravo njegovom ulogom u ovoj seriji.

“Sex and the City”

Često se kaže da je grad New York peta glavna uloga u seriji nakon njezinih glavnih zvijezda – Sarah Jessice Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis i Cynthije Nixon. U tom slučaju, moda bi definitivno bila šesta glavna uloga s obzirom na njezinu važnost. Za modni izričaj glavnih likova zaslužna je stilistica Patricia Field.

https://www.instagram.com/p/BHFcX4RDxwO/

“Sarah i ja upoznale smo u ranim 90-ima kad smo radile na filmu ‘Miami Rhapsody’. Kada je snimila pilot-epizodu serije, nisu bili zadovoljni s odjećom. Sarah je predložila producentu da se nađe sa mnom i odmah su mi dali posao. Prva godina bila je dobra, ali serija je eksplodirala s drugom sezonom. Ljudi su je obožavali. Sarah je bila savršena osoba za sve te kombinacije jer i sama voli modu. Na nju možete staviti bilo što i izgledat će savršeno”, ispričala je Patricia.

https://www.instagram.com/p/Bg4R_23DPPN/

Iako su najveći interes izazvale kombinacije koje u seriji nosi lik Carrie Bradshaw, danas se jednako cijene i kombinacije ostalih glavnih junakinja koje su vrlo jasno oslikavale i njihovu osobnost. Tako je nesputana Samantha obožavala provokativnu i glamuroznu odjeću, damski nastrojena Charlotte nosila je sofisticirane i elegantne komade, a odvjetnicu Mirandu najviše smo viđali u strogim poslovnim izdanjima.

https://www.instagram.com/p/BvPTA3XFmZ0/

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Stigla je Keune revolucija u njezi obojene kose

Svjetski kozmetički brend za profesionalnu njegu kose Keune Haircosmetics...

Jedna od najljepših glumica preminula u 32. godini

Poznata indijska glumica i manekenka Poonam Pandey preminula je...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...