Svadbeni bonton: Ovu bi odjeću gosti na vjenčanju trebali izbjegavati

- Advertisement -

Uoči odlaska na nečije vjenčanje, svi se vole lijepo urediti i zablistati u svom najboljem izdanju, ali pritom treba pripaziti kako svojom odjećom ne bismo mladence gurnuli u drugi plan.

Prema pravilima svadbenog bontona, neki odjevni komadi nisu poželjni baš zato što se u njima previše ističemo na dan koji bi trebao biti rezerviran samo za mladenku i mladoženju i svi bi pogledi trebali biti uprti samo u njih.

  1. Bijela odjeća

Bijela boja na vjenčanju je rezervirana samo za mladenku, a dopuštena je u iznimnim situacijama, ako mladenci sami dozvole ili zatraže od svojih gostiju nošenje odjeće u bijeloj boji. U svim drugim situacijama zaboravite na bijele haljine i potpuno bijele kombinacije. Iznimka je jedino bijela košulja u kombinaciji s komadima drugih boja. Običaj izbjegavanja bijele boje postoji zbog poštovanja prema mladenki i činjenici da na dan vjenčanja ona treba biti u centru pažnje po svemu pa tako i po boji vjenčanice.

  1. Odjeća koja previše otkriva
PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Izbjegavanje previše kratke odjeće, prozirnih komada, haljina s dubokim dekolteima i svega ostalog što bi moglo zasjeniti mladenku također je poželjno. Vjenčanja su prigode u kojima moramo biti odjeveni primjereno i s poštovanjem se odnositi prema toj svečanosti.

  1. Ležerna odjeća

Ako mladenci ne odrede drugačije i sami postave pravilo o ležernom odijevanju na njihovom vjenčanju, onda se prema njemu odnosite kao prema formalnoj prigodi u kojoj ćete nositi svečaniju odjeću. Klasične hlače umjesto traperica, košulje umjesto običnih majica itd.

  1. Potpuno crne kombinacije
PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

S obzirom na to da crna boja sama po sebi simbolizira tugu i vežemo je uz sprovode, većina je izbjegava u prigodama poput vjenčanja. Ne morate je u potpunosti ignorirati već samo pripazite na to da crnu odjeću ublažite cipelama, torbom i dodacima u drugim bojama. Crno od glave do pete ostavite za neku drugu priliku.

  1. Šljokice i kristali

Budite umjereni s blještavilom kada odlazite na vjenčanje. Šljokice i kristalići su često dio svečane odjeće, pogotovo na haljinama, ali za vjenčanje birajte one modele koji ipak ne blješte previše. Haljina potpuno napravljena od šljokica loš je odabir.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...