BeautyModa

Svadbeni bonton: Ovu bi odjeću gosti na vjenčanju trebali izbjegavati

0
Svadbeni bonton: Ovu bi odjeću gosti na vjenčanju trebali izbjegavati, Life.ba

Uoči odlaska na nečije vjenčanje, svi se vole lijepo urediti i zablistati u svom najboljem izdanju, ali pritom treba pripaziti kako svojom odjećom ne bismo mladence gurnuli u drugi plan.

Prema pravilima svadbenog bontona, neki odjevni komadi nisu poželjni baš zato što se u njima previše ističemo na dan koji bi trebao biti rezerviran samo za mladenku i mladoženju i svi bi pogledi trebali biti uprti samo u njih.

  1. Bijela odjeća

Bijela boja na vjenčanju je rezervirana samo za mladenku, a dopuštena je u iznimnim situacijama, ako mladenci sami dozvole ili zatraže od svojih gostiju nošenje odjeće u bijeloj boji. U svim drugim situacijama zaboravite na bijele haljine i potpuno bijele kombinacije. Iznimka je jedino bijela košulja u kombinaciji s komadima drugih boja. Običaj izbjegavanja bijele boje postoji zbog poštovanja prema mladenki i činjenici da na dan vjenčanja ona treba biti u centru pažnje po svemu pa tako i po boji vjenčanice.

  1. Odjeća koja previše otkriva

Izbjegavanje previše kratke odjeće, prozirnih komada, haljina s dubokim dekolteima i svega ostalog što bi moglo zasjeniti mladenku također je poželjno. Vjenčanja su prigode u kojima moramo biti odjeveni primjereno i s poštovanjem se odnositi prema toj svečanosti.

  1. Ležerna odjeća
LIFE:  Jedna vrlo uspješna iseljenička priča: Američki san s bh. potpisom

Ako mladenci ne odrede drugačije i sami postave pravilo o ležernom odijevanju na njihovom vjenčanju, onda se prema njemu odnosite kao prema formalnoj prigodi u kojoj ćete nositi svečaniju odjeću. Klasične hlače umjesto traperica, košulje umjesto običnih majica itd.

  1. Potpuno crne kombinacije

S obzirom na to da crna boja sama po sebi simbolizira tugu i vežemo je uz sprovode, većina je izbjegava u prigodama poput vjenčanja. Ne morate je u potpunosti ignorirati već samo pripazite na to da crnu odjeću ublažite cipelama, torbom i dodacima u drugim bojama. Crno od glave do pete ostavite za neku drugu priliku.

  1. Šljokice i kristali

Budite umjereni s blještavilom kada odlazite na vjenčanje. Šljokice i kristalići su često dio svečane odjeće, pogotovo na haljinama, ali za vjenčanje birajte one modele koji ipak ne blješte previše. Haljina potpuno napravljena od šljokica loš je odabir.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *